Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Καποδίστριας. Ο Βαρνάβας αποφάσισε για την συνένωση προς τα Δυτικά!

Κοινοτικό Συμβούλιο Βαρνάβα της 8.9.08

«Η πολιτεία κάλεσε τους Δήμους και τις Κοινότητες σε ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

Με βάση τα παραπάνω και τα ανησυχητικά σενάρια του ΙΤΑ (Ινστιτούτο τοπικής Αυτοδιοίκησης) που θέλουν τον Βαρνάβα σε συνένωση με τον Δήμο Μαραθώνα και την Κοινότητα Γραμματικού ή μόνο με το Γραμματικό, έγινε σχεδόν εσπευσμένα το Κοινοτικό Συμβούλιο στις 8.9.08 για να διαμορφωθούν οι προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας είχε προετοιμάσει το έδαφος αφού είχε έλθει σε επαφή και συμφωνία με τις Κοινότητες Αφιδνών, Πολυδενδρίου και Καπανδριτίου.

Οι πρόεδροι των παραπάνω παρευρέθηκαν στο Συμβούλιο και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνένωση των Κοινοτήτων τους με την Κοινότητα Βαρνάβα. Υπογράμμισαν το αναπτυξιακό ενδιαφέρον της συνένωσης αφού έτσι αποκτάται πρόσβαση στην θάλασσα ( Παραλία Βαρνάβα), η εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να δώσει ισχυρούς πόρους στον νέο Δήμο.

Στο κοινοτικό συμβούλιο ακούστηκαν και άλλες εποικοδομητικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, όπως και η πρόταση να συμπεριληφθεί και το Γραμματικό αλλά και η οργάνωση δημοψηφίσματος, που σίγουρα αποτελεί καινοτομία για τον Βαρνάβα αλλά θα αποτελούσε και την καλύτερη εγγύηση για να ακουστεί ισχυρά και προς όλες τις κατευθύνσεις, η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας των πολιτών. Επίσης και η πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης που συμφώνησε αλλά με τον όρο – οι αποφάσεις των τοπικών συμβούλιων να είναι δεσμευτικές από τον νέο Δήμαρχο.

Έτσι με πλειοψηφία προτάθηκε η εισήγηση του προέδρου του κοινοτικού Συμβουλίου, για την συνένωση προς τα Δυτικά.

2 σχόλια:

  1. Εξέλιξη με ενδιαφέρον και προοπτική ανάπτυξης του τόπου.
    Τι δεσμεύσεις όμως εξασφαλίστηκαν, πολλά τα ερωτήματα.
    Ποιός θαναι ο Νέος Δήμος. Ποιά θαναι η έδρα του.
    Ποιό θα είναι το τοπικό συμβούλιο?
    Ο πρόεδρος θα γίνει δημοτικός σύμβουλος?
    Η αντιπολίτευση τί θαναι?
    Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου θαναι δεσμευτικές?
    Τι θα γίνεται με τις χρηματοδοτήσεις και τα κονδύλια που θα αφορούν την ανάπτυξη του Βαρνάβα?
    Τι θα γίνει με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα?
    Και πολλά αλλά σημαντικά που επιβάλλεται να εξετασθούν και να συνυπολογισθούν σε ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ μεταξύ των μερών.
    Πιστεύω ότι έτσι διασφαλίζουμε τον Βαρνάβα του μέλλοντός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτό που λένε από Δήμαρχος...κλητήρας.
    Πάλι πρόεδρο θα τον λένε …αλλά του τοπικού συμβουλίου, αφού καταργούνται οι Κοινότητες από τον Καποδίστρια.
    Αλλά από την άλλη πλευρά είναι ευκαιρία να πουλήσουμε το τομάρι μας ακριβά και να απαιτήσουμε να γίνει η έδρα του νέου Δήμου στο Βαρνάβας.
    Είναι μια ευκαιρία για φτιαχτεί ο Βαρνάβας και να αποκτήσει προοπτική για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.