Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΥΡΚΑΓΙΑ στον Βαρναβα. κοντα στα πρώτα σπίτια. Περιοχή Χατζήθι Αγ. Παρασκευή.







ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ  &  ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ
Στις κρίσιμες στιγμές το βλέπεις στα μάτια τους, ότι είναι ανίκανοι. Δεν έχουν το κουράγιο να κάνουν το παραμικρό. Και που είναι ακόμη όρθιοι, χάρη μας κάνουν. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν. Η μεγαλύτερη χάρη, όμως, που μπορούν να κάνουν σε αυτή τη Κοινότητα είναι να σηκωθούν και να φύγουν. Όσο παραμένουν κάνουν ζημιά. Δεν είναι μόνο τεμπέληδες. Δυστυχώς, είναι και άχρηστοι...και ανίκανοι.
Η μεγάλη πυρκαγιά του Βαρνάβα, έδειξε με το τραγικότερο τρόπο όλα τα στοιχεία της αθλιότητας που διαθέτουν. Δεν φταίνε οι Δήμαρχοι ή κοινοτάρχες  για τις πυρκαγιές. Έχουν, όμως, την αποκλειστική ευθύνη για την έγκαιρη οργάνωση των υπηρεσιών, για τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών που λαμβάνουν όπως και την οργάνωση εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας  / δασοπυρόσβεσης, συμβάλλοντας το έργο της Πυροσβεστικής.
Μια μικρή εικόνα αυτής της οργάνωσης του κράτους είναι η Κοινότητα Βαρνάβα. Χωρίς κανένα μέτρο  πρόληψης, χωρίς μέσα αντιπυροσβεστικής προστασίας ( χαλασμένα από ελλιπή συντήρηση). Οι κρουνοί νερού πυροσβεστικής, χαλασμένοι και μπαζωμένοι. Οι υπάλληλοι της Κοινότητας ..εξαφανισμένοι. Ο πρόεδρος της κοινότητας ανύπαρκτος. Τα μύρια όσα της τραγωδίας  είχαν σαν συνέπεια να καεί πάλι ο Βαρνάβας (τα Χατζήθια και την μοναδική Ρεματιά μας).
150.000 Ευρώ, δίνει το κράτος σαν έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στην Κοινότητα. Αλλά δεν ξέρουν τι να τα κάνουν.. και πώς να τα χαλάσουν. Κάνουν συμβούλια επί συμβουλίων, τσακώνονται χωρίς νόημα … και  το δάσος της ρεματιάς καταστρέφεται, αφού δεν έχει γίνει καμιά απολύτως προσπάθεια  - προς τις κεντρικές υπηρεσίες  - για να περιληφθεί και ο Βαρνάβας στα αντιδιαβρωτικά έργα προστασίας των δασών (όπως το Γραμματικό). Αλλά ποιός να ενδιαφερθεί .. για την ρεματιά μας  και τα καμένα δάση μας, την ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ?
Είμαι κι εγώ πυρόπληκτος. Έζησα την κόλαση της φωτιάς που έγλειψε το σπίτι μου. Ζήτησα βοήθεια από όπου μπορούσα και τότε κατάλαβα ότι είμαι μόνος σ αυτόν το τόπο… στο έλεος της πυρκαγιάς.
Τελικά γλύτωσα το σπίτι μου χάρη στη φιλοτιμία των ανδρών της πυροσβεστικής. Είδα και άκουσα τα προβλήματα τους και σημείωσα το παράπονο τους από την έλλειψη οποιασδήποτε βοήθειας από τις υπηρεσίες της κοινότητας Βαρνάβα.
Με αυτά και πολλά άλλα, ομολογώ ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ….αφού δεν έχουν φιλότιμο.
Μιχάλης Αποστολόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.