Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αντί... ΔΝΤ από τον Δήμο Λάρισας. Θα βρει μιμητές στην Κοινότητα Βαρνάβα?

Τέσσερα μέτρα με τα οποία μειώνονται δημοτικά τιμολόγια και τέλη και αυξάνονται υπηρεσίες σε δημότες που έχουν ανάγκη ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Λαρισαίων.

Επικαλούμενος τα οικονομικά μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε «αναγκαία μεν, άδικα δε», ο δήμαρχος Κων. Τζανακούλης είπε ότι ο Δήμος Λαρισαίων «οφείλει να βοηθήσει τους δημότες». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τα εξής:

- Μείωση της τιμής του νερού κατά 20% για όσους καταναλώνουν μέχρι 50 m3 το δίμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑ Λάρισας, από τη μείωση αυτή θα ωφεληθεί το 96% των καταναλωτών.

- Μείωση των ανταποδοτικών τελών (καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός) σε ποσοστό 40% για τους δημότες που έχουν αναπηρία οποιασδήποτε μορφής πάνω από 67% και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ για τριμελείς οικογένειες και 20.000 για μεγαλύτερες των τριών μελών. Στο μέτρο εντάσσονται επίσης νεφροπαθείς, λήπτες οργάνων σώματος και καρκινοπαθείς με αναπηρία 67% και άνω.

- Επιχορηγείται με το ποσό των 150.000 ευρώ ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής.

- Σε ένα μήνα θα λειτουργήσει σε μεγάλο κεντρικό χώρο της πόλης Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και Τράπεζα ρούχων, υποδημάτων και άλλων βασικών αγαθών, από το οποίο θα μπορεί κάποιος να προμηθεύεται σε εβδομαδιαία βάση τα αναγκαία τρόφιμα ή ρουχισμό που θα συγκεντρώνεται από τις προσφορές συμπολιτών και επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.