Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σε άθλιο οικονομικό χάλι η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα του Μαραθώνα.

Μάθαμε… πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΤΑΡΑ στο ΤΑΜΕΙΟ και τα ΧΡΕΗ βουνό. Κανείς δεν δίνει πλέον πίστωση. Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης για τους υπαλλήλους, χωρίς καύσιμα κίνησης για τα οχήματα.
Από τα έσοδα της κοινότητας, τα ανταποδοτικά έσοδα της ΔΕΗ δεν φθάνουν ούτε για τους μισθούς … Από τις εισπράξεις της ύδρευσης, "όποιος θέλει πληρώνει" και τα περισσότερα ρολόγια (300-400) είναι σπασμένα, τυχαίο?
Με αυτά αλλά και με άλλα η κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Μαθαίνουμε και ακούμε διάφορα που δεν είναι του παρόντος.
Το εξωφρενικό όμως -όπως μας είπαν- είναι ότι ο Πρώην "άδειασε" την Κοινότητα από έγγραφα και έπιπλα? με την πρόφαση ότι ήταν προσωπικά, απαγορεύοντας τον τυπικό έστω έλεγχο.
Η κληρονομιά που άφησαν οι απερχόμενοι που εξουσίαζαν τον τόπο τόσα χρόνια παρουσιάζει πραγματικά μια μεσαιωνική εικόνα.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ χωρίς συγκοινωνία, χωρίς αποχέτευση, χωρίς δρόμους, χωρίς πολιτισμό, χωρίς γιατρούς, χωρίς παιδεία (σχολεία), Χωρίς ταχυδρόμο? Χωρίς ανακύκλωση, Χωρίς πυροπροστασία, Χωρίς χώρο να παίζουν τα παιδιά, Χωρίς αξιοποίηση της παραλίας και της ρεματιάς, Χωρίς...χωρίς...

Για την νέα διοίκηση υπάρχει η εύλογη περίοδος χάριτος των 100 πρώτων ημερών ως είθισται στα πολιτικά πράγματα. Η περίοδος αυτή είναι αρκετή και ικανή για να δείξουν και αποδείξουν το νέο ήθος στα τοπικά πράγματα, αναδεικνύοντας ένα νέο σύνολο αξιών και αρχών που θα εκφράσει τη δημοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια, παντού, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας κι όχι την κατάληψη της τοπικής εξουσίας. 
Το ζητούμενο ήταν και είναι η παραγωγή ουσιαστικού ΕΡΓΟΥ και ΟΧΙ συνέχιση της διαχείρισης της μίζερης πραγματικότητας που αφθονεί σ' αυτόν τον τόπο.

2 σχόλια:

  1. καλα τα λες κυριε μιχαλη αλλα φοβαμαι πως δεν θα τους αφησουν νυν και πρωην βουλγαρης και κολιας περιμενουν στην γωνια.ο χρονος μετρα αναποδα γι αυτους. θαναι τραγικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε .Για να ξεκαθαρισουμε τα πράγματα. δεν ειμαι υπερ του κολλια, αλλα διαπιστωνω πως η τωρινη αρχη με την την αρχη επι κολλια εχουν ενα κοινο παρανομαστη.Την ξεσκαρταρισμα των διαχειρισεων του βουλγαρη. Πως να σταθει οικονομικα η κοινοτητα οταν οιμεν αι οι δε προσπαθουν να καθαριζουν συνεχως τις ελεεινες διαχειρίσεις του βουλγαρη. κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.