Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ανατολική Αττική: ενστάσεις από τη Νομαρχία για το πέρασμα αγωγού φυσικού αερίου από τον Βαρνάβα


Παλιό αλλά κατατοπιστικό.


10-07-2010

 
Ενστάσεις διατυπώνονται από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή του Βαρνάβα.
Ειδικότερα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στον ορισμό της διαδρομής και της εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου από τη Βοιωτία στην παραλία Βαρνάβα και κατόπιν στο σταθμό της ΔΕΗ στο Αλιβέρι Ευβοίας.
Ο νομάρχης Λ. Κουρής υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2009 για την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο αυτό, απόρροια της λεπτομερούς και τεκμηριωμένης εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας. 
Τέλος, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε ομόφωνα:
- Να ζητήσει την αναθεώρηση της χάραξης και επιλογή άλλων λύσεων που η ίδια η ΔΕΣΦΑ έχει εξετάσει και που λόγω μικρότερου μήκους αγωγού έχουν λιγότερες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και σαφώς μειωμένο συνολικό κόστος.
- Να ζητήσει άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας της Αυτοδιοίκησης με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτη για το πρόβλημα που δημιουργεί η επιλογή της ΔΕΣΦΑ.
- Να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση των σχετικών πράξεων. 
Υπενθυμίζεται οτι είχαν προταθεί και μελετηθεί 2 πιθανές διαδρομές:
  • ΑΦΑ1: από το Κάλαμο, μήκους 36,8 χλμ. και με κόστος κατασκευής 26 εκ. ευρώ (επιλέχθηκε από τη ΔΕΣΦΑ)
  • ΑΦΑ2: από τη Σταμάτα - Σέσι Γραμματικού, μήκος 17,2 χλμ και με κόστος κατασκευής 17,3 εκ. ευρώ
Πηγή: ota.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.