Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ - "ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ"δεν έλαβε διαστάσεις μεγάλες, παρά μόνο ελάχιστα δημοσιεύματα κι αυτά, όχι αναλυτικά.


Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011
Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ο συνάδελφος blogger από το varnavanews, συνέθεσε ένα παζλ αναρτήσεων και σχολιασμών των τοπικών blogs, (διαβάστε παρακάτω) για τον "νέο εφιάλτη", που ακούει στο όνομα "ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ"
Το θέμα είναι τεράστιο, και όντως δεν έλαβε διαστάσεις μεγάλες, παρά μόνο ελάχιστα δημοσιεύματα κι αυτά, όχι αναλυτικά.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
Παρ' όλα αυτά, στο πρώτο ουσιαστικά δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, άρον - άρον, πέρασε η πρόταση δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Μαραθώνα και του Βαρνάβα αντίστοιχα, να διοριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιοι δικηγόροι, οι οποίοι λίγες μέρες αργότερα, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα και  πάλι, ακυρώθηκαν στην πρόσληψή τους και διορίστηκε ο νέος δικηγόρος του Δήμου κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει αναλάβει και την υπόθεση με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.


Ενέργειες που δείχνουν προχειρότητα, ανευθυνότητα και δίνουν την δυνατότητα στον καθένα, να σκεφθεί...
πολλά....
Δεν είναι δυνατόν, πρωτεύοντα ρόλο να παίζει ο διορισμός ενός δικηγόρου, αντί η δημόσια ενημέρωση....
Όπως δεν είναι δυνατόν, να μην υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης από την ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα.
Μετά τον  ΧΥΤΑ, για τον οποίον δεν υπάρχει κάποια ανάρτηση, ούτε καν για τις τεράστιες αποκαλύψεις του πορίσματος των Επιθεωρητών περιβάλλοντος, το απόλυτο μηδέν και στο θέμα του Αγωγού Δυσικού Αερίου.
Περίεργη άποψη έχουν στην Δημοτική Αρχή, για την δημοκρατία και την ενημέρωση....
Αντί γι αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα, να έρθουν σε χωριστά Δημοτικά Συμβούλια, αντί να υπάρξει συνεχής και αναλυτική ενημέρωση του κόσμου, θάβονται στην ουσία και εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά και ... άλλου είδους σκέψεις.
Δυστυχώς, ούτε η πρώην κοινοτική αρχη του Βαρνάβα, ούτε η αντιπολίτευση, ανέδειξαν το θέμα στον τοπικό τύπο, κι αυτό αποτελεί μείζον  ερώτημα, καθότι ήταν και οι πλέον θιγμένοι από την διέλευση του αγωγού.
Από την άλλλη πλευρά, και  χωρίς αυτό να σημαίνει δικαιολογία, αλλά μια πραγματικότητα, ο τοπικος τύπος, δεν διαθέτει  το αναγκαίο προσωπικό των δημοσιογράφων, για να μπορέσει να αντιπεξέλθει ουσιαστικά στην ανάδειξη τόσο σημαντικών θεμάτων, ούτε τα blogs,έχουν την εξειδίκευση να καλύψουν τέτοια θέματα, εστιάζοντας στην ουσία των γεγονότων.
Η νέα Δημοτική Αρχή, φαίνεται, ότι περί άλλων τυρβάζει στα μεγάλα και καυτά προβλήματα του τόπου και δείχνει σαν να αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα, χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα.
Έστω και τώρα όμως, οι τοπικοί σύμβουλοι, με αφορμή το πολύ καλό υλικό του blog varnavasnews, ας ενημερώσουν blogs και τοπικό τύπο, αναλυτικά για το θέμα και ας πιέσουν την δημοτική αρχή, να πραγματοποιήσει με κάθε τρόπο ενημέρωση του κοινού και σε κατάλληλο χώρο, ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο.
Ότι παίζονται τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και στο θέμα της διέλευσης του ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, είναι δεδομένο.
Τουλάχιστον να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο, ότι η Δημοτική Αρχή, θα κινηθεί με διαφάνεια και γνώμονα το γενικό συμφέρον του τόπου, και όχι των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.