Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΜΜΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ για στρωση αγροτικων δρόμων?


Μεταλλική αμμος
Πληροφορηθήκαμε ότι η Τοπική Κοινότητα έφερε στον Βαρνάβα προϊόν αμμοβολής προκειμένου να στρώσει με αυτό τους αγροτικούς δρόμους.
Μετά από αντίδραση δημοτών, η Κοινότητα απέστειλε δείγμα του υλικού στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν περιέχει επικίνδυνα για την υγεία συστατικά.
Τα προϊόντα αμμοβολής θεωρούνται γενικά επικίνδυνα για την υγεία, γιατί περιέχουν βαρέα μέταλλα.
Εφιστούμε την προσοχή στην Τοπική Κοινότητα και θα είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων.
Παραθέτουμε προς ενημέρωση απόσπασμα από τον Κατάλογο των υλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΣΕ ΧΥΤΑ. Όπως διαπιστώνεται στην σελίδα 108 περιλαμβάνονται και τα απόβλητα αμμοβολής που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες:

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ - Εμείς εδώ εκτιμούμε ιδιαίτερα και αντιλαμβανόμαστε την φιλότιμη προσπάθεια του νυν προέδρου του τοπικού συμβουλίου, να στρώση όλους τους αγροτικούς δρόμους (χωματόδρομους) της περιφέρειας  του Βαρνάβα.
Η εγκαταλελειμμένη περιφέρεια του Βαρνάβα εδώ για πολλά χρόνια  έχει τεράστιο πρόβλημα ιδιαίτερα τον χειμώνα όπου οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους (λάσπες, λακκούβες, νεροφαγιές κλπ) Περισσότερα ΕΔΩ
  Από την άλλη -με την σημερινή οικονομική κρίση -γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια από πλευράς του Δήμου για νέες ασφαλτοστρώσεις και το τεχνικό πρόγραμμα βρίσκεται στον αέρα.
Με το παραπάνω σκεπτικό αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται απεγνωσμένη προσπάθεια του προέδρου της δημοτικής κοινότητας, για την ανεύρεση πρώτων υλικών χαμηλού κόστους και μεταφοράς ή και δωρεάν, για προσωρινές επιστρώσεις. Εδώ όμως  προέχει η υγεία των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος και η ιδέα της χρήσης υλικών αμμοβολής θα πρέπει να επανεξετασθεί  και να αποκλειστεί.(Δεν καταλογίζουμε κακή πρόθεση αλλά άγνοια κινδύνου και κακούς συμβουλάτορες)

Πιστεύουμε πως η λύση της μεταφοράς υλικού από την παραλία Βαρνάβα, παραμένει η προσφορότερη λύση, αρκεί να βρεθεί τρόπος μεταφοράς (αριθμός φορτηγών). Το κόστος μεταφορικών θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί αναγκαστικά από τον Δήμο.
Εδώ θέλουμε και ζητούμε την βοήθεια του Δημάρχου. Θα μας βοηθήσει; Ίδωμεν...

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΕΛΕΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ - 11 Οικογένειες του Βαρνάβα εχουν αγανακτήσει δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους !


2.000.000 Ευρώ το χρέος 1400 περίπου κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα Μαραθώνα. Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.