Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Κάθε μέρα κλέβουν και σκοτώνουν. Κοντεύουμε να τρελαθούμε»



  Πηγή Protothema (εδώ π.χ. δεν αναφέρεται το αλλόγλωσσο, αλλά συγκαλύπτεται εντέχνως, γράφοντας ότι εισέβαλλαν “με κουκούλες”… και καλά…) Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι ληστές εισέβαλαν ξημερώματα στο σπίτι στο σπίτι που ζει η κοπέλα με τον σύζυγό της και τα μόλις δύο ετών δίδυμα παιδιά τους και αφού απείλησαν την οικογένεια με τα καλάσνικοφ που κρατούσαν, κλείδωσαν τον πατέρα και τα παιδιά σε δωμάτιο και εξανάγκασαν τη μητέρα, κακοποιώντας την σεξουαλικά, να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα είχαν στο σπίτι. Αφού άρπαξαν ότι βρήκαν, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκαν. Η δράση των συγκεκριμένων εγκληματιών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα σε περιοχές όπως, το Πανόραμα της Βούλας, το Παλαιό Φάληρο και το Παλαιό Ψυχικό.
Εισβολές των ληστών με τα καλάσνικοφ ξημερώματα σε μεζονέτες και διαμερίσματα νεαρών γυναικών 3ου ορόφου και σε Παπάγου, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Καπανδρίτι, Παλλήνη. Σε γηροκομείο στο Χολαργό, χτύπησαν έως αναισθησίας τη νοσηλεύτρια της νυχτερινής βάρδιας.

Δεν υπάρχει μέρα που να μη βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου είτε στην τηλεόραση είτε στις καθημερινές εφημερίδες. Γίνεται ένας πραγματικός καταιγισμός από ρεπορτάζ για το πόσες ληστείες, κλοπές και δολοφονίες σημειώθηκαν και που ενώ δε λείπουν και οι σχετικές συνεντεύξεις από θύματα ή συγγενείς και γείτονές τους.
Σχεδόν οι πάντες λένε : « Φοβόμαστε να βγούμε απ’ τα σπίτια μας. », « Ανησυχούμε
όλη την ώρα για τα παιδιά μας. Ούτε στο φροντιστήριο δεν τα αφήνουμε να πάνε με τα πόδια. », « Δεν αισθανόμαστε ποτέ ασφαλείς, είμαστε στο έλεος των κακοποιών
και το κράτος δεν κάνει τίποτα. », « Μας έχουν ξεχάσει. Που είναι η αστυνομία; »
Όταν ο καθένας τρέμει μη τον ληστέψουν ή τον σκοτώσουν δεν έχει τη δυνατότητα
να σκεφτεί ήρεμα και λογικά. Πολλοί επιστρατεύουν τα κυνηγετικά τους όπλα, άλλοι βάζουν συστήματα ασφαλείας, παγίδες, κάγκελλα  κλπ, αλλά ακόμα κι έτσι ο κίνδυνος παραμονεύει αφού οι ληστές ξεσπούν και σε ηλικιωμένους και αδύναμους.
Απόψεις που αποκτούν μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα είναι η ανάγκη οργάνωσης εθελοντικών ομάδων περιφρούρησης σε επίπεδο γειτονιάς. που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Ανάγκη αστυνόμευσης
Αδήριτη λοιπόν η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τον Δήμο Μαραθώνα σε συνεργασία με πολίτες (εθελοντικές ομάδες
σε επίπεδο γειτονιάς) , αναφορικά με την προστασία και την ασφάλεια, πριν θρηνήσουμε θύματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.