Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΡΝΑΒΑΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και η ποιότητα νερού

Διαβάστε με ένα κλικ

Download this file (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.doc)ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
 Αποσπάσματα 
Άρθρο 21ο
Υδρομετρητές
Οποιαδήποτε επέμβαση στο υδρόμετρο ,που αποσκοπεί στην αποτροπή ή στην παρεμπόδιση της καταμέτρησης του κατααναλισκόμενου ύδατος ή στην διαγραφή καταναλωθείσας ποσότητας ,συνεπάγεται την διακοπή της υδροδότησης και την επιβολή σε βάρος του υδρολήπτη προστίμου ίσο με το διπλάσιο  του μέσου όρου κατανάλωσης των δύο τελευταίων περιόδων καταμέτρησης 

Υποχρεώσεις Καταναλωτών
Οι υδρολήπτες υποχρεούνται να ενημερώνουν το Δήμο αυθημερόν για κάθε ανωμαλία βλάβη υδρομετρητών ή διαρροή σωλήνων. Σε περίπτωση δε παράλειψης υπόκεινται σε πρόστιμο 200 €. 

Ποιότητα Νερού
Το πόσιμο νερό  πρέπει   να διατίθεται στους υδρολήπτες  καθαρό και υγιεινό, σύμφωνα με τις παραμέτρους που προβλέπονται από την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 ΦΕΚ 892/Τβ΄/11-7-2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα. Επίσης η ποιότητα των ακτών κολύμβησης και των κολυμβητικών δεξαμενών  θα πρέπει να πληρούν τις νόμιμες  προϋποθέσεις  και θα υπάγονται σε τακτικό έλεγχο. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται από πιστοποιημένα  αναλυτικά εργαστήρια κατόπιν  εγκρίσεως  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και Απόφασης   Δημάρχου.
  
Σχόλιά μας 
Ένας μεγάλος  αριθμός ( ο μεγαλύτερος?) υδρομετρητών του Βαρνάβα  είναι μονίμως κατεστραμμένοι (τυχαία?) εδώ και πολλά χρόνια. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία  περιόδων καταμέτρησης, για την επιβολή προστίμου. Εδώ πληρώνουν μόνο τα "κορόιδα", αφού η παράνομη υδροληψία – που δεν καταμετρείται – ΔΕΝ  τιμωρείται και ο κανονισμός προηγούμενος και τωρινός δεν φαίνεται να εφαρμόζεται.
Ποιότητα νερού
Πόσιμο νερό με καρκινογόνα νιτρικά άλατα πάνω  από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης ή πολύ κοντά σε αυτά πίνουν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών του νομού Αττικής. Στον Βαρνάβα, εδώ και πολλά χρόνια, ελάχιστοι και απονήρευτοι πίνουν από το νερό του δικτύου, αρνούμενοι να εμπιστευθούν τις υπηρεσίες της κοινότητας του Δήμου και τους πραγματοποιούμενους ποιοτικούς ελέγχους.


Σχετικά:
-----------------
Σχόλια Αναγνωστών

ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...
ΕΡΓΟ ΣΧΕΔΟΝ 1.000.000 € (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ).
ΕΡΓΟ 1.750.000 € (ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ).
Παραμένουν, στην ουσία ανενεργά, λόγω μη σύνδεσης του νέου δικτύου με τις οικίες.
Και τα δύο έχουν να κάνουν με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ποσότητα του νερού.
Το κόστος των συνδέσεων; όχι πάνω από 40.000 - 60.000 €.

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΓΟ ΣΧΕΔΟΝ 1.000.000 € (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ).
    ΕΡΓΟ 1.750.000 € (ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ).
    Παραμένουν, στην ουσία ανενεργά, λόγω μη σύνδεσης του νέου δικτύου με τις οικίες.
    Και τα δύο έχουν να κάνουν με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ποσότητα του νερού.
    Το κόστος των συνδέσεων; όχι πάνω από 40.000 - 60.000 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.