Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διερεύνηση των αρνητικών υπολοίπων των πρώην Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού, τα οποία εμφανίζονται στις 31-12-2010, -2.478.569,26 ευρώ για την Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα και -5.193.061,82 για την Δημοτική Κοινότητα Γραμματικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 381-2011 ΔΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό της με αριθμό
16/3-10-2011 τακτικής συνεδρίασης του
Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Περί χρηματικών διαθεσίμων απογραφής
έναρξης του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνος.

Στο Μαραθώνα και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, (κτίριο 1 εντός των εγκαταστάσεων της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου), την 3η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2011, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., ήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνος, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, και μετά την από 26668/29-9-2011
πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιου Τσίρκα. Και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) μελών βρέθηκαν παρόντα είκοσι ένα (21) μέλη.
Παρόντες Απόντες
1. ΤΣΙΡΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Πρόεδρος Δ.Σ
2. ΣΤΑΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Αντιδήμαρχος
3. ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ Αντιδήμαρχος
4. ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Αντιδήμαρχος
5. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Αντιδήμαρχος
6. ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
7. ΒΑΡΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
8. ΑΡΜΑΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
9. ΖΕΡΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
(αποχώρησε κατά τη συζήτηση και ψήφιση του 17ου τακτικού
θέματος)
10. ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
11. ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αντιδήμαρχος
12. ΕΜΜΕΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δημοτικός
13. ΤΟΥΡΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός
14. ΧΡΥΣΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
15. ΣΤΑΜΟΥ ΠΕΤΡΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
16. ΤΖΙΛΑΒΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοτικός
17. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
18. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
19. ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
20. ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
21. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος (απών κατά τη συζήτηση του 4ου και 5ου τακτικού θέματος και αποχώρησε κατά τη συζήτηση του 26ου τακτικού θέματος)
22. ΖΑΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Αντιπρόεδρος
Δ.Σ (προσήλθε κατά τη συζήτηση του 10ου τακτικού θέματος)
23. ΠΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος
24. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
25. ΤΣΙΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος
26. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δημοτική Σύμβουλος
27. ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος
Αν και προσκλήθηκαν με τις νόμιμες διατάξεις
Παρών ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος, ο οποίος προσκλήθηκε με τις νόμιμες διατάξεις.
Παρόντες και οι Πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ.: Γεώργιος Μπαιρακτάρης (Μαραθώνας), κ. Δημήτριος Κορωναίος ( Ν. Μάκρη). Γεώργιος Κοροβέσης (Γραμματικό) και Παναγιώτης Τσιμήνης (Βαρνάβας), οι οποίοι στα ειδικά θέματα που αφορούσαν τις τοπικές και δημοτικές τους Κοινότητες (άρθρα 80 και 81 του Ν.3852/2010) μετείχαν στην συνεδρίαση με δικαίωμα ψήφου.
Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης. Αποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ, ομόφωνα να συζητηθούν και να ψηφιστούν δύο εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, τα οποία συζητήθηκαν πριν από τη συζήτηση των τακτικών θεμάτων και το κατεπείγον τους δικαιολογήθηκε πλήρως.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, εισηγήθηκε το 10ο τακτικό θέμα, ως εξής:
1
ΑΔΑ: 45ΒΝΩΛΜ-Δ2Λ
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ΄αριθ 145/2011 απόφασή του «Περί λήψης απόφασης επί των θεμάτων της αρχικής απογραφής για την διαμόρφωση του ισολογισμού έναρξης 2011 του ενοποιημένου Δήμου» ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της Απογραφής και τις δυσκολίες έναρξης ισολογισμού του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνος έτους 2011, που αφορούν την συγκέντρωση σαφών πληροφοριών αναφορικά με τον αριθμό των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων με οικονομικό αντικείμενο και την διερεύνηση των αρνητικών υπολοίπων των πρώην Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού, τα οποία εμφανίζονται στις 31-12-2010, -2.478.569,26 ευρώ για την Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα και -5.193.061,82 για την Δημοτική Κοινότητα Γραμματικού δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο σύναψη δανείου των δύο Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού για την κάλυψη των αρνητικών υπολοίπων που να νομιμοποιεί το χρέος των προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνεπώς θα πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν αποδέχεται τα αρνητικά υπόλοιπα των δύο Κοινοτήτων ως εκ τούτου και τις συνεπάγουσες υποχρεώσεις προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θεωρεί ότι τα χρηματικά διαθέσιμα τους είναι μηδέν (0) ευρώ.
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να αποφασίσουν.
Τα μέλη του Δ.Σ., έπειτα από διαλογική συζήτηση, και αφού έλαβαν υπόψη την εισήγηση του Προέδρου αποφασίζουν κατά πλειοψηφία: (μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Στεφανίδη, ο οποίος δεν συμφωνεί με την εισήγηση)
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποδέχεται τα αρνητικά υπόλοιπα των δύο τοπικών Κοινοτήτων, Βαρνάβα και Γραμματικού όπως εμφαίνονται στην Δ.Ο.Υ.Αγίου Στεφάνου και ως εκ τούτου τις συνεπάγουσες υποχρεώσεις των προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του νέου Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνος και θεωρεί ότι τα χρηματικά διαθέσιμα τους είναι μηδέν (0) ευρώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει τα προσήκοντα μέτρα για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.
Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 381/2011.
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, λύεται η συνεδρίαση. Γι’ αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως παρακάτω.
Ακριβές απόσπασμα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΧΡΥΣΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΑΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΛΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΜΑΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΖΕΡΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟΥΡΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΜΜΕΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΤΑΜΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΖΑΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΤΖΙΛΑΒΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.