Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ & ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση που είχε το αίτημα του κ. Γκίκα. Η απάντηση του κου Δημάρχου δείχνει την διάθεση να καθαρίσει το τοπίο κακοδιαχείρισης στις πρώην Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού και όχι μόνο. Η πρόκληση για τον Νέο Ενιαίο Δήμο είναι τεράστια αφού πρέπει να απαλλαγεί οριστικά από τις αμαρτίες του παρελθόντος, για να μπορέσει να προχωρήσει κάτω από τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε σήμερα.

Με την ευκαιρία αυτή παρακαλώ τον Κύριο Δήμαρχο να επιβεβαιώσει αν έδωσε όμοια εντολή συγκέντρωσης απολογιστικών στοιχείων και για την πρώην Κοινότητα Βαρνάβα, σύμφωνα με το από 23/11/2011 αίτημα μας, ώστε να μπορέσουμε να παραλάβουμε για να τα μελετήσουμε.

Με εκτίμηση
Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο
Sent: Wednesday, November 23, 2011 7:50 PM
To: 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; ' (nfo@neamakri.gr)'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'
Cc: 'kyriakosgkikas@gmail.com'
Subject: AITHMA - ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
AITHMA - ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τα απολογιστικά στοιχεία της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα για τα οικονομικά έτη 2002 έως και 2010.
Σας  Ευχαριστώ θερμά
Μιχάλης Αποστολόπουλος

 Σχετικό: Διερεύνηση των αρνητικών υπολοίπων των πρώην Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού, τα οποία εμφανίζονται στις 31-12-2010, -2.478.569,26 ευρώ για την Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα και -5.193.061,82 για την Δημοτική Κοινότητα Γραμματικού


2011/11/25 Kyriakos Gkikas <kyriakosgkikas@gmail.com>


Λονδίνο  25- Νοεμβρίου 2011

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε  του Δήμου Μαραθώνος,

Ειλικρινά χαίρομαι για αυτή μας την αλληλογραφία με σκοπό όχι μόνο την δική μου  ενημέρωση,  αλλά στο σύνολο των Δημοτών του διευρυμένου Δήμου μας.
Κατανοώ απόλυτα ότι θέλετε να με βοηθήσετε  αλλά λόγω του όγκου δουλειάς που απαιτείται δυστυχώς δεν προλαβαίνετε.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο σωστό ή όχι  είναι να μην υπάρχουν ισολογισμοί  προηγούμενων  χρόνων της τέως Κοινότητας Γραμματικού. Για το θέμα αυτό ας μιλήσουν οι ειδικοί. Οι οικονομολόγοι ή οι Δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σας υπενθυμίζω ότι το ενδιαφέρον μου για τη γνώση της Οικονομικής κατάστασης της Πρώην Κοινότητας Γραμματικού για τα Οικονομικά έτη 2002 έως και 2010,  ξεκίνησε με την Επιστολή μου στο ΣΔΟΕ στις 06/01/2011.
Η πορεία είναι γνωστή , το  ΣΔΟΕ απευθύνθηκε στη Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η Περιφέρεια κατόπιν ενεργειών του Συνήγoρου του Πολίτη στο Δήμο Μαραθώνος.

Με χθεσινό ηλεκτρονικό μήνυμα σας με διαβεβαιώσατε ότι δεν υπάρχουν  Ισολογισμοί των παλαιοτέρων ετών της Πρώην Κοινότητας Γραμματικού παρά μόνο  απολογιστικά στοιχεία.
 Φαντάζομαι ότι τα απολογιστικά αυτά στοιχεία θα βρίσκονται υπό μορφή ηλεκτρονικής μορφής και ο όποιος χρόνος απαιτείται  θα είναι καθαρά και μόνο για την συγκέντρωση αυτών των στοιχείων.

Κατανοώ απόλυτα τον φόρτο εργασίας του διευρυμένου Δήμου μας. Κατανοώ απόλυτα την εξυπηρέτηση του Πολίτη που πάντα έχετε ως βασικό σκοπό σαν Δήμος.
Παρακαλώ πολύ δεδομένου ότι είμαι κάτοικος εξωτερικού όπως πολύ καλά γνωρίζεται και δεν έχω την άμεση πρόσβαση στο  πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Γραμματικού.
Παρακαλώ  την άμεση και γρήγορη διευθέτηση του αιτήματός μου . 
Σας Ευχαριστώ Θερμά
Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας
--------------------------------------

2011/11/24 ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ <pressoffice@marathon.gr>

Κύριε Γκίκα,
Κατʼ αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Σχετικά με το αίτημα σας για την ηλεκτρονική αποστολή των απολογιστικών στοιχείων της τέως Κοινότητας Γραμματικού σας γνωρίζω τα εξής:
Α) Τα απολογιστικά στοιχεία είναι σαφώς και ανά πάσα στιγμή στην απόλυτη διάθεση σας στο Κοινοτικό Κατάστημα του Γραμματικού και στην Ταμειακή Υπηρεσία του νέου Δήμου.
Έχει δοθεί ήδη εντολή συγκέντρωσης τους, ώστε να είναι ευχερής η δική σας πρόσβαση.
Β) Ζητώ την κατανόηση σας, ότι ο σημερινός φόρτος εργασίας του Δήμου Μαραθώνα και ο όγκος δουλειάς που απαιτείται, δεν μας επιτρέπει την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος σας.
Είμαι βέβαιος ότι έχουμε την κατανόηση σας

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος
ΙΟΡΔΑΝΗΣ  ΛΟΥΙΖΟΣ

 Σχετικά:

Το μπάχαλο της Δημόσιας διοίκησης … δεν υπάρχει υπηρεσία που να παρακολουθεί τα οικονομικά στοιχεία των Δήμων και Κοινοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.