Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αλυσοπρίονα δουλεύουν στον Βαρνάβα και όποιον πάρει ο Χάρος της πυρκαγιάς


Κοπή δέντρων - Εκεί ακριβώς που ειναι η γωνία του Βέλους.

1/9/2012 ώρα 13.30-  Ασυνείδητος/οι συμπολίτες μας, αποφάσισαν να κόψουν ξερά δέντρα με αλυσοπρίονα σε περίοδο πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Ακούγοντας το αλυσοπρίονο έστρεψα την ματιά μου, βλέποντας το δέντρο να πέφτει. Φαντάστηκα πως στην συνέχεια θα θελήσουν να το τεμαχίσουν και ένιωσα το σύγκρυο της πυρκαγιάς από τα ξερά χόρτα.
Ειδοποίησα αμέσως 

  1. Το Αστυνομικό τμήμα του Καπανδριτίου που υπαγόμαστε
  2. Την Πυροσβεστική
  3. Τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Θα σας φανεί παράξενο πως ο αστυνομικός του τμήματος μου υπέδειξε να ειδοποιήσω το τοπικό Δασαρχείο το οποίο ως γνωστό τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστό. Ξαναπήρα όμως τηλέφωνο και μίλησα με άλλο αστυνομικό υπηρεσίας τον ευγενέστατο κ. Ματσούκα, που με λίγα λόγια μου είπε πως θα ειδοποιήσει το πλησιέστερο περιπολικό (αφού ο Σταθμός δεν διέθετε όχημα και έπρεπε να ειδοποίηση το 100 χωρίς να μπορεί να εκτιμήσει τον χρόνο επέμβασης) δηλ. περίμενε και θα δούμε.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – Δήλωσαν (ορθά) αναρμόδιοι και μου συνέστησαν να πάρω το τοπικό Αστυνομικό τμήμα
Τέλος
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ - Τηλεφώνησα στον πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος έδρασε ΑΜΕΣΑ. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο (εικόνα) για να προβεί στις απαραίτητες συστάσεις στους ανεγκέφαλους συμπολίτες μας.

Ελάχιστοι   ανεγκέφαλοι στο τόπο μας  ευθύνονται για  πυρκαγιές και οχι μόνο οι ξένοι εμπρηστές. Δυστυχώς  Αστυνομία ΔΕΝ έχουμε ουτε ομάδες πυροπροστασίας ετσι οι πυρκαγιές αυξάνονται μαζί με τις ληστείες.

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με την συνδρομή της αστυνομίας είναι το επόμενο βήμα?? Θα πρέπει να συνενοηθούμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά, τις περιουσίες  και το περιβάλλον αυτού του ομορφου τόπου.

Μ.Α
 

 --------------------------
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.