Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δημοτικές Εκλογές τον Αυγουστο του 2014 ?

“ Μωροφιλόδοξοι”

 
Οι εκλογές για τους Δήμους πλησιάζουν. Ουσιαστικά μέχρι τον Αυγουστοτου 2014, χρόνο που έχει ορισθεί για την διενέργεια των εκλογών για νέους δημάρχους, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές....

Ήδη, ο συνωστισμός υποψηφίων που δηλώνουν την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την ψήφο του «λαού».
Όπως όμως σε όλες της εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν αυτόφωτοι ικανοί και φιλόδοξοι αλλά και ετερόφωτοι μέτριοι και μωροφιλόδοξοι. Υποψήφιοι παλιάς και νέας κοπής.
Πρόβλημα για τους πρώτους δεν υφίσταται. Οι δεύτεροι όμως που αποτελούν και την πλειοψηφία των υποψηφίων, ετερόφωτοι, αγωνιούν για «αναγνώριση» και επιζητούν με κάθε τρόπο να βγουν στην επιφάνεια της τοπικής πολιτικής ζωής με κάθε τρόπο.
Ο τρόπος που το επιχειρούν αντιστοιχεί στο περίφημο λαϊκό ανέκδοτο που αναφέρει ότι «όταν ο Θεός κάλεσε τον Έλληνα να ζητήσει οτιδήποτε ήθελε  για να βελτιωθεί η ζωή του, αυτός ζήτησε να ψοφήσει η γίδα του γείτονα γιατί κατέβαζε περισσότερο γάλα από τη δική του».
Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο σπίλωσης πραγματικών ή φανταστικών αντιπάλων ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει.
Μωροφιλόδοξοι, έχουν πλαισιωθεί από λαμόγια κάθε μορφής, αυτόκλητους επαγγελματίες ειδήμονες της επικοινωνίας που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι «το άρμεγμα του βλάκα υποψηφίου».


Πηγή:
του Νίκου Παρίκου
--------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.