Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ένταση από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ – 48ωρη απεργία στους δήμους

   
Ένταση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από ξενοδοχείο στο Μαρούσι, όπου συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Για σήμερα και αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, δεν λειτουργούν αρκετοί δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων...

Θεωρούσαν ότι συμμετείχε ο κ. Φούχτελ

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το ξενοδοχείο, διαμαρτυρόμενα έντονα για τις απολύσεις συναδέλφων τους. Οι άνθρωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο θεωρώντας ότι στη συνεδρίαση παρίσταται ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ. Όμως, η πληροφορία τους ήταν λανθασμένη, διότι ο κ. Φούχτελ δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει.
Στη συνάντηση, που γίνεται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης ελληνικών και γερμανικών δήμων, παρίστανται από ελληνικής πλευράς οι δήμαρχοι Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Ψυχικού, Ερέτριας και Δωρίδος.
Θέμα της συνάντησης είναι οι ανταλλαγές στον τουρισμό, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, οι ανταλλαγές νέων και η εξοικονόμηση ενέργειας.
Για αύριο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει μεγάλη συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ οι δήμοι θα παραμείνουν κλειστοί έως την ερχόμενη Τετάρτη.
Επίσης, στη χθεσινή έκτακτη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να μην συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Πηγή:

 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.