Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Σημαντικές μειώσεις, πλέον του 40%, στη μετατροπή γης σε χρήμα
Μηδενικές αυξήσεις στη κατανάλωση νερού, στα Δημοτικά τέλη και άλλους Δημοτικούς φόρους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στην τελευταία συνεδρίασή του...

Επίσης με προ ημερησίας διάταξης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μειώθηκε ο συντελεστής μετατροπής της γης σε χρήμα από 1,7 σε 1.
Αυτό πρακτικά σημαίνει έκπτωση κατά 40% και πλέον στους ιδιοκτήτες οικοπέδων όπου έχει γίνει κύρωση της πράξης εφαρμογής, όπως για παράδειγμα της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας της Νέας Μάκρης. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που σήμερα καλούνται να πληρώσουν τη μετατροπή γης σε χρήμα με αξίες γης πάνω από 340 € το τετραγωνικό μέτρο, με την πρόσφατη αυτή απόφαση η τιμή μετατροπής μειώνεται σε επίπεδα της τάξεως των 200 € ανά τ.μ. Το μέτρο αυτό θεωρείται απόλυτα δίκαιο ύστερα από τη σημαντική υποχώρηση των αξιών των οικοπέδων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.