Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σε εμπομή του MEGA: "Θα μπορούσε να μειωθεί το νερό"




Στην πρωινή εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λοΐζος. Ο δήμος Μαραθώνα στην ΕΥΔΑΠ περίπου 30 εκατ. ευρώ, και ο κ. Λοΐζος ανέφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση "δεν μπορεί να παίξει με επιτυχία το ρόλο του ενδιάμεσου νερουλά". Η λύση, είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα είναι να πάρει το δίκτυο η ΕΥΔΑΠ.

Έχει τους τρόπους της η ΕΥΔΑΠ για να μειωθούν τα τιμολόγιά της, δήλωσε ο Στέλιος Σταυρίδης, πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".


Ο κ. Σταυρίδης υποστήριξε ότι η ΕΥΔΑΠ διοικείται από εξαιρετικό προσωπικό, οι οποίοι γνωρίζουν αυτό που κάνουν, και θα μπορούσαν να βρεθούν τρόποι ώστε να μειωθεί το νερό, αρκεί να πληρωθεί ένα μέρος των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ. "Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, με κοινωνική ευαισθησία, για να μειωθεί το νερό" είπε. Υποστήριξε ότι η "αιμοραγία" της ΕΥΔΑΠ από τους δήμους θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν όλο το δίκτυο του νερού, περνούσε στην ΕΥΔΑΠ.

Θα πρέπει να φύγουν οι μεσάζοντες από τη μέση, τόνισε ο πρόεδρος του οργανισμού, αναφερόμενος στους δήμους, οι οποίοι όπως είπε πωλούν φθηνότερα το νερό στους πολίτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν τεράστιο χρέος προς την ΕΥΔΑΠ, διότι αυτά που εισπράττουν τα διοχετεύουν σε άλλες εκκρεμότητες.

Σχετικά με τα χρέη των Δήμων προς τον Οργανισμό, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι συνολικά χρωστούν 350 εκατ. ευρώ, αλλά σημείωσε επίσης ότι και το Δημόσιο έχει χρέη, χωρίς όμως να αναφέρει το ποσό.

"Υπάρχουν δήμοι που μαζί με τις επιβαρύνσεις χρωστούν πάνω από 40 εκατ. ευρώ" είπε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρεις τα χρήματα αυτά, όπως η συστηματική πίεση και οι κατασχέσεις.

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι "δεν πρέπει να τσακωνόμαστε για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, εκείνο που πρέπει είναι να καλοδιατηρηθεί η ΕΥΔΑΠ". Και σημείωσε πως το κράτος "δεν πρέπει να έχει παραγωγικό ρόλο αλλά ρυθμιστικό, κοινωνικό ρόλο".

Στην πρωινή επομπή μίλησε και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λοΐζος. Ο δήμος Μαραθώνα στην ΕΥΔΑΠ περίπου 30 εκατ. ευρώ, και ο κ. Λοΐζος ανέφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση "δεν μπορεί να παίξει με επιτυχία το ρόλο του ενδιάμεσου νερουλά". Η λύση, είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα είναι να πάρει το δίκτυο η ΕΥΔΑΠ.
Πηγή: 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.