Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ποιά είναι η Βάσω Κόλλια που αναλαμβάνει Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Η Βάσω Κόλλια ξεκίνησε από την ΟΝΝΕΔ και από τον Απρίλιο 2004 έως τον Οκτώβριο του 2007 διετέλεσε γενική γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Βάσω Κόλλια γεννήθηκε το 1968 στον Βαρνάβα Αττικής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Essex της Μεγάλης Βρετανίας.
Έχει εργαστεί...
ως επιστημονικός συνεργάτης σε ιδρύματα πολιτικής έρευνας, σκέψης και ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ, από το 2002 έως το 2003 ήταν γενική διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ).
Το 1992 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και επανεξελέγη το 1995. Από το 2001 έως τον Ιούνιο του 2010 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (εκλεγμένη από το 5ο, το 6ο και το 7ο συνέδριο). Στις εθνικές εκλογές του 1996 ήταν υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ, στις ευρωεκλογές του 2009 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής.
Από το 1999 έως και το 2003 ήταν γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (πανευρωπαϊκός θεσμός που ιδρύθηκε το 1953 και μέλη της οποίας είναι τα γυναικεία τμήματα των κεντροδεξιών, χριστιανοδημοκρατικών και φιλελεύθερων κομμάτων της Ευρώπης).
Από τον Απρίλιο 2004 έως τον Οκτώβριο του 2007 διετέλεσε γενική γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το 2006 αναδείχθηκε «Πολιτικός της Χρονιάς» σε ειδική ψηφοφορία της Κοινωνίας των Πολιτών (θεσμός των αναγνωρισμένων ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων).
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, αλλά και συναίσθηση του βάρους της ευθύνης, αναλαμβάνω τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδειξε στο πρόσωπό μου» δήλωσε η νέα γενική γραμματέας, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ, ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Η κ. Κόλλια σημείωσε: «Σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, θεωρώ ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας μπορεί και πρέπει να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί, αντιμετωπίζοντας δημιουργικά τις επιπτώσεις της κρίσης και συμβάλλοντας στην άρση αδικιών»
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.