Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Βίντεο: Ξύλο και τραυματίες στην κατάληψη των σχολικών φυλάκων

Επεισόδια στη Β. Σοφίας


Αποκλεισμένο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Κλειστή η λεωφόρος - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Πρωτοφανείς σκηνές μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , με τις αστυνομικές δυνάμεις να εξαντλούν την εξουσία τους πάνω σε συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα....


Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ένος αστυνομικού που, με την ασπίδα του και βάζοντας όλη του τη δύναμη, πετάει στην κυριολεξία έναν άνθρωπο πέντε μέτρα παραπέρα , ο οποίος χάνει την ισορροπία του και προσγειώνεται στο οδόστρωμα. Την ίδια μάλιστα στιγμή που ο επικεφαλής λέει στον αστυνομικό να ηρεμήσει, ένας άλλος πλησιάζει τον πολίτη και κολλώντας το πρόσωπό του στο δικό του, αρχίζει να τον προκαλεί. Ο πολίτης διατηρώντας την ψυχραιμία του και χωρίς να αντιδρά στις προκλήσεις φωνάζει «ντροπή σας» στους αστυνομικούς, οι οποίοι του πιάνουν τα χέρια πισθάγκωνα και τον απωθούν προς το πλήθος. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Υπήρχε όμως και συνέχεια! Ο πολίτης στην προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί καθιστός φαίνεται ότι εξαγρίωσε τους αστυνομικούς που άρχισαν να τον τραβούν σαν  να ήταν τσουβάλι. Τα βίντεο δείχνουν την αντιμετώπιση που έχει κάποιος που επιλέγει να διαμαρτυρηθεί χωρίς ακρότητες.

Στο μεταξύ ένταση επικρατούσε από νωρίς το πρωί στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικοί φύλακες διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροεπεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν το χώρο. Από τις δυνάμεις της αστυνομίας έγινε και χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το προαύλιο του υπουργείου λόγω των δακρυγόνων, ενώ έντονα αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν τρεις εξ αυτών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν με ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο ακόμη άτομα με τάσεις υστερίας.

Στο μεταξύ, δεκτό έγινε προ ολίγου το αίτημά τους για άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντιπροσωπεία των φυλάκων επρόκειτο να συναντηθεί στις 9:30 με τον υπουργό και να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν αποκλείσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία παραμένει κλειστή από το Σύνταγμα μέχρι το Χίλτον.
Πηγή:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.