Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ερευνα και σχόλια πολιτών του Βαρνάβα. Προσθέστε και το δικό σας σχόλιο


Φίλες και φίλοι,
σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό τόπο "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ".


Επικοινωνείτε μαζί μας για να διατυπώσετε ερωτήσεις, να κάνετε τις παρατηρήσεις σας, και να καταθέτετε ιδέες ενημερώνοντας μας παράλληλα για τυχόν προβλήματα που σας αφορούν.

Μοναδικό μας μέλημα η ανάδειξη της αλήθειας ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει τι συμβαίνει στον τόπο του και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε καθημερινά κοντά μας.
Παραθέτουμε σχόλια και μηνύματα συνδημοτών σε επί μέρους άρθρα και σας τα παρουσιάζουμε 
 
--------------------------

Προβλήματα ασήμαντα για τον δήμαρχο αλλά σημαντικά για εμάς

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βαρνάβα, είναι αυτό της αστικής συγκοινωνίας. Αυτό μπορεί να είναι ασήμαντο για το σημερινό δήμαρχο, για εμάς όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Υπάρχουν πολίτες που αναγκάζονται να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στην πλησιέστερη στάση, και εκεί να περιμένουν με τις ώρες μέχρι να έρθει το αστικό για να μπορέσουν να κατέβουν στην πόλη.
Η συγκοινωνία είναι ένα πρόβλημα καθημερινότητας, και κυρίως για τα παιδιά μας στα βραδινά δρομολόγια (που μένουν ξεκρέμαστα). Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια και η διοίκηση του Λοίζου δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη βελτίωσή της. Προεκλογικά είχε βέβαια υποσχεθεί ότι μία από τις πρώτες του ενέργειες θα ήταν η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, και τώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Αυτό επειδή είναι πρόβλημα για τους πολίτες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, ιδιαίτερα όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε με δυναμικό πλέον τρόπο άμεσες λύσεις, τόσο από τη διοίκηση Λουίζου όσο και από τον ΟΑΣ.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους του Βαρνάβα είναι οι λακκούβες που εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση. Λακκούβες, χαλίκια και λάσπες κάνουν την οδήγηση μια άκρως επικίνδυνη υπόθεση, με πολλές παγίδες και για πεζούς και για αυτοκίνητα. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, και ειδικά οι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τι υπάρχει στο δρόμο δεν προλαβαίνουν να κόψουν ταχύτητα προκαλώντας ζημιές στα οχήματά τους.
Και εμείς που ξέρουμε τους δρόμους, πολλές φορές αλλάζουμε ρεύμα κυκλοφορίας για να αποφύγουμε τις λακκούβες και περνάμε στο αντίθετο ρεύμα. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει και η σημερινή διοίκηση δείχνει να είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Περιμένει απαντήσεις γιατί δεν επιτρέπεται στην εποχή μας, οι συνθήκες κυκλοφορίας στους δρόμους να είναι τόσο ανυπόφορες. Δεν επιτρέπεται και δεν το αντέχουμε άλλο.

Αναπτυξιακό περιβάλλον

Σ΄αυτή την μικρή κοινωνία που ζούμε, θα πρέπει ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες από όλες τις περιοχές του νέου δήμου, να συνεργαστούμε για να αναπτυχθεί ένα φιλοπεριβαλλοντικό κίνημα που θα αλλάξει τις συνειδήσεις και θα επιβάλλει λύσεις.
Λύσεις όπου ο σεβασμός του περιβάλλοντος θα είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Εκτάσεις γεμάτα σκουπίδια και μπάζα, συγκέντρωση αποβλήτων που τα χαρακτηρίζουν μη επικίνδυνα, καπνοί από διάφορες ανεξέλεγκτες καύσεις,
που γίνονται τοξικά δηλητήρια, που όταν από τον αέρα καταλήγουν στο έδαφος και στα νερά της περιοχής, κοντά στην οποία μάλιστα αναπτύσσονται και παραγωγικές δραστηριότητες, μιλάμε κυριολεκτικά για αργή αυτοκτονία των ανθρώπων που δηλητηριάζουμε το περιβάλλον και τελικά τον ίδιο τον εαυτό μας.
Και η δημοτική αρχή τι κάνει; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει την κατάσταση και να μην παρεμβαίνει. Εδώ μιλάμε για εγκλήματα, και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες της διοίκησης  είναι τεράστιες, διότι έχει αφήσει την περιοχή να μετατραπεί νομίμως η παρανόμως, σε μια απέραντη επικίνδυνη χωματερή.
Για να υπάρξει λοιπόν αναπτυξιακό περιβάλλον, θα πρέπει να υπάρχουν χώροι ανακυκλώσεως, βιομηχανικών και οικοδομικών αποβλήτων, και να εξασφαλίζονται χωροταξιακά οι περιοχές στις οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν οι κάθε είδους οικονομικές εκμεταλλεύσεις.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Πόλος έλξης και όχι πόλος αντιπαραθέσεων

Η Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό! Οι αρχαίοι φιλόσοφοι μιλούσαν για το αθάνατο ελληνικό αθλητικό ιδεώδες και εμείς οι νεώτεροι οφείλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση και όχι να την καταστρέφουμε.

Μήπως πρέπει να θυμηθούμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό τι σημαίνει αθλητικό ιδεώδες; «Παράλληλη και αρμονική καλλιέργεια του σώματος και της ψυχής, ευγενής ανταγωνισμός και συναγωνισμός, διαπαιδαγώγηση και υγιής ανάπτυξη του ατόμου».
Τους αθλητικούς χώρους και τα αθλητικά σωματεία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ως πόλους έλξης των νέων όπου πέρα από την άθληση του σώματος, να διδάσκονται αρχές και ηθική, να αποκτούν ιδανικά και να μάθουν να αγωνίζονται μέσα από την ομαδικότητα και τη συλλογικότητα, να παλεύουν, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, να συμμορφώνονται σε θεσμούς και αυτά θα τους βοηθήσουν και στην πορεία της υπόλοιπης ζωή τους.
Τι παράδειγμα θα δώσουμε λοιπόν στα νέα παιδιά όταν βλέπουν αθλητικούς συλλόγους να έρχονται μονίμως σε αντιπαραθέσεις, να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για μη σωστές λειτουργικές διαδικασίες, να μαλώνουν για τις ώρες των δραστηριοτήτων και να βρίσκονται σε μια μόνιμη διαμάχη με το δήμο και το γραφείο αθλητισμού;
Θέλω να πιστεύω ότι κανέναν από εμάς που έχουμε ασχοληθεί ή ασχολούμαστε ακόμη με τον αθλητικό τομέα του τόπου μας δεν μας εκφράζει η παραπάνω κατάσταση αλλά είναι απόρροια άλλων συνθηκών.
Ο πληθυσμός στον Βαρνάβα μας αυξάνεται ραγδαία και αντίστοιχα και οι ανάγκες του. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η κατάλληλη υποδομή να καλύψει πέρα των άλλων και τις αθλητικές ελλείψεις. Οι αθλητικοί χώροι που υπάρχουν  δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και των συλλόγων και οι ήδη υπάρχοντες χώροι δεν συντηρούνται κατάλληλα.
Χρειαζόμαστε γήπεδο, γυμναστήριο, προπονητήριο. Έχουμε γήπεδο το οποίο μένει ανεκμετάλλευτο τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου γιατί κανένας δήμαρχος μέχρι τώρα δεν κατάφερε να το κάνει λειτουργικό.
Με τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις λοιπόν δεν θα λύσουμε τα προβλήματά μας , αλλά αν στρέψουμε την προσοχή μας και αν απαιτήσουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε τότε μόνο θα λειτουργήσουμε εποικοδομητικά και θα γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Υπάρχει η Απαισιοδοξία, αλλά υπάρχει και η Ελπίδα

Πόσο λυπάμαι τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όταν βρίσκονται κοντά σε κάποιους ανίκανους που κατέχουν την εξουσία έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν πράγματα για τον εαυτό τους, λησμονώντας αυτούς που τους στάθηκαν, αυτούς που τους βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές τους, αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν και τους πίστεψαν.
Πόσο λυπάμαι τους ανθρώπους εκείνους που πάνω από το συμφέρον το προσωπικό τους δεν λογαριάζουν φιλίες, ηθική, αξιοπρέπεια. Πόσο λυπάμαι τους ανθρώπους που ζουν μέσα στο ψέμα, την υποκρισία, την λυκοφιλία, τους ΔΗΘΕΝ!!!
Η ζωή είναι μικρή… οι χαρές της είναι λίγες… τα προβλήματα πολλά… Γιατί δεν προσπαθούμε να τη ζήσουμε δημιουργώντας αξίες, παράγοντας έργο, αφήνοντας κάτι αξιόλογο πίσω μας, αλλά αναλωνόμαστε στο να κατηγορούμε, να κρίνουμε και να επικρίνουμε πράγματα που μας οδηγούν σε λάθος μονοπάτια, μας βγάζουν από τον στόχο μας, μας πηγαίνουν πίσω! Η Ελλάδα μας έφθασε σε αυτό το σημερινό χάος από αυτούς τους ανθρώπους - ανθρωπάκια που μόνος στόχος τους ήταν το προσωπικό τους συμφέρον, ο πλουτισμός τους και το πάθος τους να κατέχουν αξιώματα και θέσεις!
Ας πούμε ένα τέλος σε όλους αυτούς και ας γυρίσουμε το βλέμμα να κοιτάξουμε εκεί που υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Γιατί θα είναι ισοπεδωτικό να πιστεύουμε ότι είναι όλοι ίδιοι. Όχι!!! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν ν’αγωνιστούν, που θέλουν να προσφέρουν, που θέλουν να παράξουν έργο, που θέλουν ν’αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να καλυτερέψουν την υπάρχουσα κατάσταση, που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο. Υπάρχουν άνθρωποι που θέτουν το καλό των άλλων πέρα από το εγώ τους και το συμφέρον τους. Λίγοι; Ναι! Αλλά υπάρχουν! Και σε αυτούς πρέπει να στραφούμε, αυτούς πρέπει να στηρίξουμε, αυτούς πρέπει να εμπιστευθούμε, ειδάλλως πάλι θα γκρινιάζουμε, πάλι θα μας φταίνε οι άλλοι, πάλι θα μιζεριάζουμε και πάλι δεν θα καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που με τις επιλογές μας διαιωνίζουμε το λάθος!
Υπάρχει απαισιοδοξία, αλλά υπάρχει και η ελπίδα!
Στη δική μας βούληση είναι ποιους θα ακολουθήσουμε, ποιους θα εμπιστευτούμε, ποιους έχουμε ανάγκη, ποιους πιστεύουμε ότι πραγματικά αξίζουν και με ποιους θα πορευτούμε!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΡΝΑΒΑ: Εγκατάλειψη, απαξίωση ή αδυναμία;

Πρώτο μέλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν η ετήσια συντήρηση αγροτικών δρόμων. Ήταν απαίτηση των αγροτών και όχι μόνο, διότι κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες αγρών και κατοικιών πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό. Λίγες ημέρες πριν και μετά από κάποια παράπονα περπάτησα ορισμένους δρόμους Βαρνάβα και Γραμματικού.
 Η κατάσταση στους περισσότερους δρόμους και των δύο δημοτικών διαμερισμάτων είναι απαράδεκτη, γεμάτοι λακκούβες, που αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν του ενιαίου δήμου Μαραθώνα.
Η κατάσταση όμως των δρόμων του Βαρνάβα δεν περιγράφεται. Περιφράξεις έχουν στενέψει δρόμους ενώ σε κάποια σημεία η προσπέλαση έχει γίνει αδύνατη λόγω των βροχών. Κατά τη διάρκεια της «περιοδείας» μου συνάντησα συνδημότη με Ι.Χ., ο οποίος μου είπε πως είναι αδύνατο να συνεχίσει γιατί στο τέλος το αυτοκίνητό του θα καταστραφεί! Λίγο πιο πέρα, ένας άλλος μου είπε πως πριν 40 χρόνια, που είχα κάρο για να φτάσω από το σπίτι μου εδώ, ήθελα μισή ώρα και σήμερα με το αυτοκίνητο χρειάζομαι ξανά μισή ώρα.
  Εν έτη 2013 δρόμοι του Βαρνάβα κατεστραμμένοι, που η προσπέλασή τους ήταν σχεδόν αδύνατη. Τότε τα λέγαμε σε όλους και δεν μας πίστευαν. Ο τότε Κοινοτάρχης Βαρνάβα  «κατάφερε» να την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη του τόπου.

Τι νερό πίνουμε;

Κλειστά κρατούν τα στόματά τους οι υπεύθυνοι του δήμου Μαραθώνα όσον αφορά στη δημοσιοποίηση των μετρήσεων, που έχουν κάνει σε συνεργασία με την εταιρεία . Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.  για το πόσιμο νερό της περιοχής με αποτέλεσμα οι φήμες για ακαταλληλότητα του νερού να δίνουν και να παίρνουν.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του δήμου Μαραθώνα,  επιμένει να μη δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιεί η εταιρεία Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε. Τι νερό πίνουμε;
Ο δήμος ωστόσο ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση, με την οποία να καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής.
Τι περιμένει άραγε; Να μας πει ότι πίνουμε δηλητήριο;
-------------------------
Προς το παρών δημοσιοποιούμε τα παραπάνω. Επιφυλασσόμαστε και για τα υπόλοιπα
την επόμενη φορά.

Στείλτε τα δικά σας σχόλια ΤΩΡΑ
Διατηρούμε πάντα την ανωνυμία.
-------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.