Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Έτοιμος ο «Αντι-Καλλικράτης» παρουσιάζεται από Δευτέρα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις διορθώσεις στον «Καλλικράτη», κυρίως... στα θέματα που αφορούν στα όρια συγκεκριμένων, μεγάλων νησιωτικών Δήμων αλλά και θέματα της αρχικής μεταρρύθμισης, τα οποία χρήζουν επανεξέτασης.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και έπειτα από τη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε το Προεδρείο της Ένωσης, ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι στην τελική της φάση, ενώ, εντός ολίγων ημερών, θα δοθεί και στους δημάρχους για έκφραση γνώμης.

Όπως έχει αναφερθεί ξανά, οι αλλαγές που θα προτείνει το ΥΠ.ΕΣ. αγγίζουν το χωροταξικό σχεδιασμό («σπάσιμο» μεγάλων νησιωτικών δήμων, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα), τον Υπαλληλικό Κώδικα των δήμων, το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και μια σειρά άλλα ζητήματα.

Ο «Αντι-Καλλικράτης» δεν θα περιλαμβάνει πάντως πρόβλεψη για τον Εκλογικό Νόμο, που θα εφαρμοστεί στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, για τον οποίο αναμένεται εντελώς διαφορετική διαβούλευση.

Πάντως, εάν το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείο δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο προαναγγελθέν χρονοδιάγραμμα, δεν αποκλείεται να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε η ΚΕΔΕ, για τις 28 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με θέμα τα οικονομικά των δήμων.Πηγή: 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.