Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δήμαρχος Ωρωπού: Δυναμικές κινητοποιήσεις για τα διόδια που φέρνουν τουριστική καταστροφή

Απών για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Μαραθώνα. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Βαρνάβα αλλά και του Γραμματικού  περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της αντίδρασης του Δημάρχου Ωρωπού μήπως απαλλαγούν και οι ίδιοι από τα διόδια αφού ο Δήμαρχος τους αδιαφορεί για το θέμα που τους απασχολεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος τόνισε πως η πρόταση του υπουργείου Υποδομών για απαλλαγή των δημοτών Ωρωπού από την αύξηση των διοδίων δε λύνει το πρόβλημα, καθώς η αύξηση θα καταστρέψει τον τουρισμό στην περιοχή, πλήττοντας τους 30.000 Αθηναίους που επισκέπτονται το Δήμο.






«Δυναμικές κινητοποιήσεις» εναντίον των διοδίων στον Ωρωπό αναμένεται να λάβει η αρμόδια συντονιστική επιτροπή που συνέστησε ο Δήμος, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος.

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ημέρας και αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της εντός των επόμενων ωρών.

Ο κ. Οικονομάκος τόνισε πως η πρόταση του υπουργείου Υποδομών για απαλλαγή των δημοτών Ωρωπού από την αύξηση των διοδίων δε λύνει το πρόβλημα, καθώς η αύξηση θα καταστρέψει τον τουρισμό στην περιοχή, καθιστώντας τον Ωρωπό «το λιγότερο ανταγωνιστικό Δήμο στην Ελλάδα».

Σημείωσε πως η πρόταση της κυβέρνησης δε θα ευνοήσει τους 30.000 Αθηναίους που επισκέπτονται τον Ωρωπό, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν αντίτιμο 7 ευρώ μονάχα για να περάσουν τα διόδια.

«Μιλάμε για οικονομική ομηρία, για οικονομικό μαρασμό [...] Ο [υπουργός] Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρέπει να δει συνολικά το θέμα του Ωρωπού», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Την κατάργηση όλων των διοδίων ζητά το ΚΚΕ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/251549/dimarhos-oropou-dunamikes-kinitopoiiseis-gia-ta-diodia-pou-fernoun-touristiki-katastrofi/#ixzz2sjo2asvi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πηγή
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

2 σχόλια:

  1. τοσο καιρο που καποιοι λεγαμε για τα διοδια, καποιοι αλλοι ελεγαν τι μας νοιαζουν εμας, εμεις ειμαστε μαραθωνας. να δουμε ποτε και αν θα ξυπνησουν επιτελους αυτοι στο βαρναβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να σου κάνουν οι άλλοι, όταν ούτε οι ίδιοι άνθρωποι του Βαρνάβα δεν ενδιαφέρονται. Για τα διόδια ούτε φωνή ούτε ακρόαση...τσιμουδιά ο Τσιμίνης! χαμπάρι δεν είχαν πάρει..Μαραθώνας έλεγαν είμαστε! από κει και πέρα τι περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.