Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου Μαραθώνα όπως και η αδυναμία του προέδρου της τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα να πείσει τους δημότες του, που όπως φαίνεται του γύρισαν άλλη μια φορά την πλάτη (προηγούμενη ΧΥΤΑ Γραμματικού 9/2013). Υπολογίζουμε ότι η παρουσία των Βαρναβιωτών δεν ήταν μεγαλύτερη από 10-15 άτομα και αυτή όχι χάριν της πρόσκλησης του τοπικού προέδρου. 
Εκτιμούμε πως το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στην πολύ χαμηλή εκτίμηση του κόσμου προς τους τους αντιπροσώπους του. (τους ψηφίζουν αλλά δεν τους υποστηρίζουν). Τι φταίει άραγε???? Μήπως η διαχρονική απογοήτευση???
-----------------------

alt(Κυρ. 16/02/14 - 12:05 - 15:50)
ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Κυριακή   στα διόδια των Αφιδνών, κάτοικοι του Ωρωπού, της Κηφισιάς, της Τανάγρας και των γύρω περιοχών, καθώς και οργανώσεις, ενάντια στις νέες αυξήσεις-φωτιά  των διοδίων.

Λόγω του πλήθους των συγκεντρωμένων, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο διακόπηκε για λίγη ώρα.


 «Σήμερα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με οκτώ διόδια» είπε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, κατηγορώντας για εμπαιγμό τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η συγκέντρωση ενάντια στη νέα δυσβάσταχτη επιβάρυνση του κόστους μετακίνησης ξεκίνησε λίγο πρίν τις  11:00 το πρωί της Κυριακής (16/02), ενώ το σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών ήταν έξω από τα γραφεία της εταιρίεας "Νέα Οδός", στον παράδρομο στα διόδια Αφιδνών.

Από νωρίς, βρέθηκαν στο σημείο, τόσο οι κάτοικοι από το δήμο Ωροπού αλλά και όμορους δήμους , όσο και αλληλέγγυοι από πληθώρα οργανώσεων
alt
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργολαβικές κοινοπραξίες, με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης, αυξάνουν η μία μετά την άλλη τις τιμές των διοδίων, ενώ παράλληλα «φυτεύουν» νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς, βάζοντας φωτιά στο κόστος των μετακινήσεων στους ημιτελείς αυτοκινητοδρόμους.
alt
Οι αντιδράσεις όμως των κατοίκων του Ορωπού, αλλά και αλληλέγγυων, οδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μια πρώτη νίκη. Συγκεκριμένα, για τους κατοίκους του Ωροπού, η κοινοπραξία "Νέα Οδός" δέχθηκε να παραμείνει το κόστος διέλευσης σταθερό, όσο ήταν δηλαδή πρίν τις αυξήσεις "φωτιά".

Οι κάτοικοι όμως, δεν ενθουσιάστηκαν με τη "γαλαντομία" της κοινοπραξίας και σε προηγούμενη ανακοίνωση της επιτροπήγς που έχουν δημιουργήσει , αναφέρουν τα εξής: "Ανακοινώθηκε το νέο επιχειρηματικό σχέδιο ληστείας της Νέας Οδού, με τελάλη-τηλεπωλητή τον νέο εκλεκτό της διαπλοκής των αυτοκινητοδρόμων, υπουργό Χρυσοχοΐδη. θα πληρώνουμε στην εκπληκτική τιμή των 2.10€ ανά διέλευση ΜΟΝΟ! Τρέξτε να προλάβετε μας διαλαλούν. Για μια οικογένεια με ένα ΙΧ θα πληρώνετε μόνο λίγο πάνω από 1500€ το χρόνο, με δύο ΙΧ μόνο 3000 € το χρόνο, μεγάλη ευκαιρία!"

Tέλος, κινητοποιήση έχει προγραμματιστεί και στα διόδια της Ελευσίνας. Η συγκέντρωση ξεκινά στις 16:00 το μεσημέρι, ενώ το κάλεσμα έχει ανακοινωθεί από φορείς και συλλογικότητες της Δυτική Αττικής.
















Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.