Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Φώτης Δεληβοριάς: «Κύριε δήμαρχε, το αξίωμα του Δημάρχου είναι λειτούργημα, δηλαδή προσφορά στην κοινωνία. Εσείς το έχετε κάνει επάγγελμα, δηλαδή προσφορά στον εαυτό σας!!»


«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη 
τρεις και η κακή του μέρα...»
Ένας καλός μου φίλος, συνηθίζει να λέει την ακόλουθη φράση: 
«Με κορόιδεψες μία, πρόβλημά σου! Με κορόιδεψες δεύτερη και σε ξαναπίστεψα... πρόβλημά μου».
Φανταστείτε τι γίνεται όταν σ’ εξαπατήσουν, όχι μία όχι δύο, αλλά 4 φορές!
Πριν από τις εκλογές του 1998, του 2002 και του 2006 ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουίζος, καθώς και το 2010 ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ιορδάνης Λουίζος επίσης, υποσχέθηκε την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Λίγες εβδομάδες προτού λήξει η παρούσα θητεία, ο βιολογικός καθαρισμός -κατά τον δήμαρχο- είναι ένα βήμα πριν τη χρηματοδότηση, άρα και την τελική δρομολόγηση της κατασκευής του. «Εγγύηση» αυτήν τη φορά, αποτελεί ο περιφερειάρχης Αττικής κι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός.
«Εντάξει» θα πει ο... αδέσμευτος πολιτικά, και καλοπροαίρετος δημότης! «έστω και τώρα, ας ελπίσουμε ότι, στα επόμενα χρόνια θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει βιολογικός καθαρισμός, στον ταλαίπωρο Δήμο Μαραθώνα, ανεξαρτήτου του δήμαρχου που θα εκλεγεί σε αυτές τις εκλογές».
Το ζήτημα όμως, είναι: θα κατασκευαστεί τελικά; ή θα έχει την τύχη του ΧΥΤΑ; που μετά από τόσα χρόνια, έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαπιστώσουν «σοβαρές παρανομίες κατά την αρχική αδειοδότηση και τη σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων»... όσο για τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό (σ.σ. ο οποίος και για τον ΧΥΤΑ αποτελούσε «εγγύηση») τώρα, του καταλογίζονται ευθύνες, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα, θα κληθεί από τον εισαγγελέα και τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, να δώσει εξηγήσεις.
Το ερώτημα λοιπόν, είναι: πώς να πιστέψουμε τοπάρχες που έχουν «προδώσει» την εμπιστοσύνη μας, στο παρελθόν και μάλιστα, παραπάνω από μία φορά; πόσο ήσυχοι να είμαστε ότι, μετά τις εκλογές, δεν θα βρεθούμε -ξανά μανά- μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις;
Οι συμπολίτες μας, θ’ αποφασίσουν αν θέλουν και μπορούν, να δώσουν και άλλη ευκαιρία στους ίδιους και δοκιμασμένους... εμείς θα υπενθυμίσουμε μόνο, τη φράση του Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Υ/Γ.: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταγράψω ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε πολλούς συμπολίτες μας, άμα τη αναγνώσει -στην εφημερίδα του αξιότιμου κ. Βασίλη Λουίζου- ότι:«15 χρόνια ακόμα, θα έπρεπε να παραμείνει ο Ιορδάνης Λουίζος στην εξουσία!». Που λέτε, εκεί που διάβαζαν την επίμαχη αυτή φράση, σαν να τους έπιασε σύγκρυο... ανατρίχιασαν σύγκορμοι λες και τους διαπέρασε ένας παγωμένος αέρας... μέχρι και οι τρίχες στο σβέρκο τους, σηκώθηκαν όρθιες!...


Όταν ο Φώτης Δεληβοριάς προκαλείται, απαντά...
«Ζούμε το τέλος μιας εποχής!»

«Πολύ ατυχές το παράδειγμα που επικαλείται ο αρθρογράφος της Marathon press (εφημερίδας του κ. Λουίζου) για να στηρίξει το ψεύδος ότι, στο Δήμο μας δεν ισχύει το κεντρικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για μνημόνια και αντιμνημόνια.
Η Δημοτική Αρχή, λέει, κατάφερε -χωρίς να επιβαρύνει ούτε έναν δημότη- να μηδενίσει το χρέος των 45.000.000 ευρώ που παρέλαβε με την ίδρυση του νέου Καλλικρατικού Δήμου. 

Τα ποσά που δόθηκαν για το έλλειμμα της ΕΥΔΑΠ τα έχουν ακριβοπληρώσει οι δημότες και μάλιστα σε τριπλάσια τιμή από αυτήν που μας χρεώνει η ΕΥΔΑΠ!
Αυτά τα χρήματα δόθηκαν από την Κυβέρνηση, σε μια εποχή που οι δημότες του Μαραθώνα -μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνες- φορολογούνται άγρια, για να προικισθεί η ΕΥΔΑΠ και να πουληθεί ευκολότερα...

Είναι αυτονόητο αλλά και φαύλος κύκλος: Για να εξασφαλίσει τα 45 εκ. το χρεοκοπημένο Ελληνικό Δημόσιο θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο στους δανειστές. Και βάσει της εμπειρίας μας, από τη συμπεριφορά της Τρόικας, σίγουρα θα απαιτηθούν ισοδύναμα για να μην πέσει έξω το πρόγραμμα. 
Από πού λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μνημόνιο και αντιμνημόνιο στο Δήμο Μαραθώνα; 
Κύριε δήμαρχε, το αξίωμα του Δημάρχου είναι λειτούργημα, δηλαδή προσφορά στην κοινωνία. Εσείς το έχετε κάνει επάγγελμα, δηλαδή προσφορά στον εαυτό σας!
Ζούμε το τέλος μιας εποχής, Βλέπουμε την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, κάτω από το βάρος των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει. Το ίδιο κινδυνεύετε να πάθετε κι εσείς, αν δεν συνειδητοποιήσετε ότι η ώρα της οικειοθελούς αποχώρησης έχει σημάνει. Η απόφαση είναι δική σας.
Φώτης Δεληβοριάς».
______________
* από την Βιργινία Μάρκου -  28/03/2014 - εφημερίδα "Ο Δημότης"
 Πηγή
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.