Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εκλογικό αποτέλεσμα: Πότε αναμένεται

Στις 7 το απόγευμα τα exit polls, μετά τις 10 ασφαλής πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι τρεις κάλπες καθυστερούν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών.
Μακρά προβλέπεται να είναι η νύχτα των αποτελεσμάτων τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για την κατανομή των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο. Αφενός οι τρεις κάλπες σε πολλά εκλογικά τμήματα που καθυστερούν την καταμέτρηση των ψήφων και αφετέρου η διαφορετική ώρα που κλείνουν οι κάλπες στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα παρατείνουν χρονικά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το exit poll για την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και τις Ευρωεκλογές.

Η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αναμένεται στις 10 το βράδυ, ενώ -όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic κατά την ενημερωτική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών- δεν θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Στις 23:00 της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη κατανομή των εδρών της Ευρωβουλής ανά πολιτική ομάδα, η οποία θα βασίζεται σε εκτιμήσεις και σε exit polls.

Oμως σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Ευρωβουλής, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν  από τη 01:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η απόφαση της Ιταλίας να κρατήσει τις κάλπες ανοιχτές μέχρι τις 11 το βράδυ, μπορεί να καθυστερήσει οποιαδήποτε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η τελική και η ακριβής κατανομή των εδρών στο ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.