Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές στο Βαρνάβα Αττικής

Συνεχίζονται με επιτυχία από τα στελέχη του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα οι πράσινες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές στο Βαρνάβα Αττικής. Ως στόχο έχουν να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα εξόδου εκτός των τειχών με έντονο χρώμα θρησκευτικού, λαογραφικού και πολιτιστικού πλούτου.

Οι επισκέπτες ξεκινώντας από την παλιά πέτρινη βρύση του χωριού και περπατώντας σε νότια κατεύθυνση οδηγούνται στο περιβαλλοντικό μονοπάτι. Πρόκειται για μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τις κρυμμένες ομορφιές της φύσης, θα απολαύσουν την φυσική σκιά, και θα μαγευτούν από την άγρια ομορφιά της περιοχής. 

Θα θαυμάσουν την ιδιαίτερη χλωρίδα, θα δουν κληματσίδες να αιωρούνται και κισσούς να φιδοσέρνονται επάνω στους κορμούς των δέντρων, δίνοντάς τους την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα σε μια μικρή ζούγκλα. Το άγριο αυτό τοπίο σε συνδυασμό με την αίσθηση που δημιουργεί ο ήχος από τον παφλασμό  των ακούραστων νερών του μικρού ποταμού που βρίσκεται στα αριστερά σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, συνθέτουν μια εμπειρία μοναδική.

Στην επιστροφή το πράσινο περιβαλλοντικό παζλ περιλαμβάνει επίσκεψη στο παλιό μαγγανοπήγαδο καθώς και ξενάγηση στο μουσείο.

Στην συγκεκριμένη δράση ο επισκέπτης ταξιδεύει στο χθες αλλά και στο παρόν, απελευθερώνεται  φυσικά και αληθινά, θαυμάζει τα έργα της φύσης και μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους συνοδοιπόρους του.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.ilmb.gr  

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.