Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι έφαγαν τα 2.990 δις €

Ποιοι έφαγαν τα 2.990 δις €
Τεράστιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες, σίγουρα θα προκύψουν για όσους διαχειρίστηκαν τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες από το 1980 μέχρι σήμερα, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, που φθάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 2.990 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ το δημόσιο χρέος από 8 δις το 1980, έφθασε σήμερα 327 δις ευρώ!

Τα στοιχεία που παραθέτουμε, τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο γιγαντιαίο σκάνδαλο για το οποίο ποτέ κανείς δεν κλήθηκε να δώσει λογαριασμό στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη.
Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αυτός ο τεράστιος πακτωλός χρημάτων πως χρησιμοποιήθηκε και συγκεκριμένα πόσα από αυτά τα ποσά κατέληξαν σε μίζες και πολιτικό χρήμα και πόσα πήγαν σε θαλασσοδάνεια και παράνομες επιδοτήσεις των συστημάτων εξουσίας, που διαμόρφωσαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ο πίνακας της ντροπής
Ο πίνακας με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει ο καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας, δείχνει αναλυτικά τα κρατικά έσοδα και τα δάνεια από το 1980 μέχρι το 2014, τα οποία έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 2.990 δις ευρώ. Με βάση τον πίνακα των εσόδων, η εκτόξευση του δημόσιου χρέους φαίνεται αδικαιολόγητη και γύρευε πόσοι και ποιοι έχουν λεηλατήσει τα κρατικά ταμεία…
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 1980 το δημόσιο χρέος ήταν μόνο 8 δις ευρώ, για να εκτοξευτεί το 2011 στα 368 δισεκατομμύρια ευρώ, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και τη νέα κατοχή από τους διεθνείς τοκογλύφους και την τρόικα.
Λόγω των τοκογλυφικών επιτοκίων με τα οποία δανείζονταν συνεχώς το δημόσιο για σπατάλες και δημόσια έργα και κρατικές προμήθειες πάντοτε υπερτιμολογημένες, εκτοξεύθηκε τόσο υψηλά το δημόσιο χρέος.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, αυτοί που διαχειρίστηκαν τα έσοδα, τα έξοδα και έφθασαν το δημόσιο χρέος σ΄ αυτό το ιλιγγιώδες ποσό, θα έπρεπε να είχαν ήδη λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Για να μάθαινε ο λαός ποιοι κατασπατάλησαν και λεηλάτησαν το δημόσιο χρέος και που ακριβώς πήγαν τα τεράστια έσοδα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία όλα είναι καταγεγραμμένα στους προϋπολογισμούς του κράτους. Κανονικά θα έπρεπε οι αρμόδιες δικαστικές αρχές να είχαν επέμβει από τα πρώτα χρόνια για να σταματούσαν το τεράστιο αυτό σκάνδαλο που τελικά οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και το λαό στη δυστυχία που ζούμε όλοι σήμερα.
Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν παραπεμφθεί όλοι οι υπεύθυνοι στο Ειδικό Δικαστήριο.
Βέβαια το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, γιατί τα δικά τους στελέχη είναι αυτά που έλαβαν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι και έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάντια.
Μόνο μια πραγματικά ελεύθερη κυβέρνηση που δεν θα έχει καμία σχέση με μνημόνια και δανειστές, μπορεί να ερευνήσει τη μεγάλη αυτή διαχρονική ρεμούλα και να καταλογίσει ευθύνες στους πολιτικούς που χρεοκόπησαν την Ελλάδα.
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.