Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μαδούρο προς Δύση: Εκθρέψατε το τέρας της τζιχάντ

madouro-pros-dusi-ekthrepsate-to-teras-tis-tzixant

Λάβρος κατά της Δύσης από το βήμα του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Εκθρέψατε το τέρας της τζιχάντ υποστηρίζοντας την ανατροπή του Ασαντ είπε ο Μαδούρο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο κατηγόρησε σήμερα
τις δυτικές δυνάμεις ότι συνέβαλαν στην άνοδο της δύναμης του τζιχαντισμού στη Μέση Ανατολή, ενός «τέρατος» που, σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα ηττηθεί παρά μόνο αν σεβαστούμε τους λαούς της περιοχής. Παίρνοντας το λόγο ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά αφότου διαδέχθηκε τον Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο υπογράμμισε πως η Βενεζουέλα «συμφωνεί να αγωνιστεί εναντίον της τρομοκρατίας», αλλά επέκρινε αυστηρά τη στρατηγική που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι σήμερα «η μεγαλύτερη απειλή» στον κόσμο, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις είναι περισσότερο απασχολημένες «να βομβαρδίζουν τους λαούς της Συρίας και του Ιράκ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
«Μόνο μια συμμαχία η οποία σέβεται την κυριαρχία αυτών των εθνών, τη συμμετοχή των κυβερνήσεών τους, των λαών τους, των ενόπλων δυνάμεών τους, θα νικήσει πραγματικά την ισλαμική τρομοκρατία και όλες τις τρομοκρατικές δυνάμεις που αναδύθηκαν σαν ένας Φρανκενστάιν, σαν ένα τέρας που εκτράφηκε από την ίδια τη Δύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Μαδούρο, ο οποίος ανέκαθεν επέκρινε την υποστήριξη των Δυτικών προς την εξέγερση στη Συρία εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε πως, αν ο τελευταίος είχε ανατραπεί, « η εξουσία αυτών των τρομοκρατικών ορανώσεων θα είχε σήμερα εγκαθιδρυθεί σ' αυτή την εκτεταμένη περιοχή που περιλαμβάνει τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και την Ιορδανία».
«Η δημοκρατική και συνταγματική κυβέρνηση της Συρίας σταμάτησε τους τρομοκράτες», υποστήριξε ο Μαδούρο.
Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι σήμερα «η μεγαλύτερη απειλή» στον κόσμο, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις είναι περισσότερο απασχολημένες «να βομβαρδίζουν τους λαούς της Συρίας και του Ιράκ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Μαδούρο τάχθηκε υπέρ «μιας βαθιάς μεταμόρφωσης» του ΟΗΕ, ο οποίος πρέπει σύμφωνα με τον ίδιο να υποστεί «μια δημοκρατική μεταμόρφωση» ώστε να «προσαρμοστεί σ' έναν πολυπολικό κόσμο, με αναδυόμενες χώρες και περιφέρειες οι οποίες έχουν τη δική τους φωνή και προσδοκούν να γίνονται σεβαστές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Reuters
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.