Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Άνω κάτω ο Μαραθώνας μετά τις καταγγελίες του Η. Ψινάκη για την κομπίνα στο δήμο - Έφοδοι σε σπίτια πρώην αντιδημάρχων για τα "εξαφανισμένα" αρχεία



Άνω κάτω ο Μαραθώνας μετά τις καταγγελίες του Η. Ψινάκη για την κομπίνα στο δήμο - Έφοδοι σε σπίτια πρώην αντιδημάρχων για τα "εξαφανισμένα" αρχεία...
- Ασκήθηκε δίωξη κατά δυο υπαλλήλων που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα
- Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός δίσκος και φορητές συσκευές αποθήκευσης USB
- "Δεν μπορώ να πω τίποτα, όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη", τόνισε ο Ηλίας Ψινάκης
- Όλα άρχισαν με την καταγγελία του δημάρχου Μαραθώνα ότι είχαν διαγραφεί αρχεία και έλειπαν υπολογιστές από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες του Ηλία Ψινάκη ότι έχουν "εξαφανιστεί" αρχεία από τους υπολογιστές στα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνα, λόγω... κόμπινας που είχε στηθεί στο πρωτόκολλο.

Τα ξημερώματα, κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν εφόδους σε σπίτια πρώην αντιδημάρχων και υπαλλήλων του δήμου, στα οποία βρήκαν και κατέσχεσαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και φορητές συσκευές αποθήκευσης USB, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δυο υπάλληλοι παρέμβαιναν στους σκληρούς δίσκους, όπου κρατούσαν ανοιχτούς αριθμούς πρωτοκόλλων και δικαιολογούσαν εκ των υστέρων αποφάσεις, εντολές και ενδεχομένως παραστατικά και τιμολόγια.

Τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης ( USB sticks ), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA, οι αρχές άσκησαν δίωξη κατά των δυο υπαλλήλων, που -όπως αποκαλύφθηκε- χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, όπως "Γιώργος Ονειροπαρμένος" και "Μαρία Φαντασμένη" και με αυτά τα ονόματα ανοιχτούς αριθμούς πρωτοκόλλων στους σκληρούς δίσκους του δήμου. 

"Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Απαγορεύεται οποιαδήποτε πληροφορία, γιατί είναι προανάκριση", δήλωσε ο Ηλίας Ψινάκης.
------------
Σχετικά Video από την σελίδα στο FaceBook  του Η. Ψινάκη


Πηγή:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.