Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λαμόγιο δημοσιογράφε γιατί χτυπάς τον Ψινάκη;

Του Βασίλη Αθάνατου*
Ο Ψινάκης θα κριθεί για το έργο του στο τέλος της θητείας του από τους δημότες του Μαραθώνα. Κανείς δεν είπε ότι η πετυχημένη πορεία του στην showbiz του εξασφαλίζει σίγουρο αποτέλεσμα στην ενασχόλησή του με τα κοινά. Από την άλλη όμως είναι τελείως ανάρμοστο να θεωρεί κάποιος πως ο Ψινάκης δεν έχει θέση στην αυτοδιοίκηση επειδή ήταν τηλεοπτικός σταρ. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των συμπολιτών του. Μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης θα είναι τα έργα του όταν παραδώσει τη θέση ευθύνης που ανέλαβε.

Κι όμως πριν καλά - καλά αναλάβει τα καθήκοντά του ο Ηλίας Ψινάκης δέχτηκε επιθέσεις από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει πως παίζεται το παιχνίδι. Όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει και έχει το δικαίωμα να μάθει.
Μια είδηση με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ψινάκη είναι εμπορική. Μια είδηση με τον Ηλία Ψινάκη στο στόχαστρο εμπορικότερη. Γέμισαν τα sites με πομπώδεις τίτλους. "Ο Ηλίας Ψινάκης είπε βρωμιάρηδες τους υπαλλήλους του Δήμου Μαραθώνα". Όχι λαμόγιο δημοσιογράφε που θέλεις να πουλήσει με τον τίτλο σου. Ο Ηλίας Ψινάκης ζήτησε από τους υπαλλήλους του να είναι ευπρεπείς και να σέβονται τους δημότες. Είπε αυτό που έπρεπε να λέει κάθε δήμαρχος την πρώτη μέρα της θητείας του. Κι όμως εσύ λαμόγιο δημοσιογράφε έκρυψες την αλήθεια. Θυματοποίησες τους δημοτικούς υπαλλήλους. Σκέφτηκες ποτέ ότι οι μέθοδοι που ακολουθείς χαλάνε την κοινωνία μας;
Και όταν είδες ότι δεν έπιασε η παραπληροφόρησή σου έψαξες για νέα είδηση με τον Ψινάκη. "Ο Ηλίας Ψινάκης είπε σε δημοτικό σύμβουλο να σκάσει"! Θέλεις τον Ηλία Ψινάκη στην πυρά λαμόγιο δημοσιογράφε για να πουλάνε τα άρθρα σου και να "κοιμίζεις" την κοινή γνώμη. Ο Ηλίας Ψινάκης είπε αυτό που πρέπει να λέει κάθε Δήμαρχος σε κάθε δημοτικό σύμβουλο που στέκεται εμπόδιο στην διαφάνεια και την ανάπτυξη. Ίσως ήταν άκομψος ο τρόπος του όμως εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε χρόνο για ευγένειες.
Ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Ο πιο καλοπληρωμένος μάνατζερ της ελληνικής showbiz αποφάσισε να αφήσει τη βόλεψή του και να κάνει κάτι για τον τόπο του. Κι όταν πήγε στο δημαρχείο είδε ότι κάποιος έκλεψε τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές για να κρύψει τις βρωμιές του. Είδε ότι δεν είναι εύκολο να συνεργαστεί με ανθρώπους που σκέφτονται με ρυθμούς δημοσίου. Είδε ότι το σύστημα θα σταθεί απέναντί του. Είδε ότι θα δυσκολευτεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Λαμόγιο δημοσιογράφε τον Ηλία Ψινάκη δεν τον ξέρω και μάλλον δεν πρόκειται να τον γνωρίσω ποτέ. Όμως εσένα σε ξέρω καλά. Φτιάχνεις ψέμα για να κάνεις το κέφι του αφεντικού σου ή το δικό σου. Στήνεις μια ιστορία για να πουλήσεις. Έχεις γραμμένο στα παλιά σου τα παπούτσια το κοινό καλό. Δεν σου καίγεται καρφί για την κοινωνική κατρακύλα. Είσαι κομμάτι της και αυτό σε κάνει να μη νιώθεις τύψεις για τις πράξεις σου.
Μάθε λοιπόν ότι ο κόσμος που διαβάζει την δουλειά σου είναι πλέον μορφωμένος. Κι αν δεν ξέρει πως δουλεύει το σύστημα αρχίζει και μαθαίνει. Έγραψα αυτές τις σειρές για να υπερασπιστώ τον κάθε Ψινάκη που βρίσκεται στο στοχαστρό σου. Κάνε στην άκρη λαμόγιο. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ημέρες. Άσε τους Ψινάκηδες να βγάλουν από τη μέση τους επαγγελματίες της πολιτικής που ζημίωσαν τον τόπο. Δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για όλους εμάς δεν κάηκαν όλα. Μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε.
*Ο Βασίλης Αθάνατος είναι συγγραφέας και blogger
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.