Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: «Οι κατασκευαστές είχαν πάρει τα μέτρα τους για τους τυμβωρύχους» (Vid)

Αμφίπολη: «Οι κατασκευαστές είχαν πάρει τα μέτρα τους για τους  τυμβωρύχους»Μια πάρα πολύ σημαντική επισήμανση έκανε σήμερα η Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

«Οι κατασκευαστές είχαν λάβει μέτρα πρόνοιας για να αποφύγουν την τυμβωρυχία» δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, όχι μόνο δεν έχει συληθεί ο τάφος αλλά ότι το έργοτ ους θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο.
Η Λίνα Μενδώνη επισήμανε ακόμη ότι ακόμα δεν ξέρουν τι κρύβεται στον τρίτο θάλαμο, «για να πάμε στον τέταρτο», προσθέτοντας ότι η ανασκαφή είναι μία αυστηρά επιστημονική διαδικασία που «δεν μπορείς να τη βιάσεις, μπορείς, όμως να την επιταχύνεις, λαμβάνοντας, ωστόσο κάποια συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και για το μνημείο».

Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.