Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε Ραφήνα και Λαύριο

Δήμος Μαραθώνα εκτός σχεδιασμού. Χάσαμε το τραίνο... με συνυπευθυνότητα Λουίζου, κι οχι μόνο αυτό.
Επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με αποφασιστική βούληση αυτή τη φορά το ζήτημα επέκτασης του Προαστιακού στη Ραφήνα.
Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνεται στις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής με την επισήμανση ότι η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμένων Ραφήνας και Λαυρίου θα υποστήριζε σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των περιοχών αυτών.
Η ανακίνηση του θέματος έγινε προ ημερών στο υπουργείο Μεταφορών, σε ειδική σύσκεψη του υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και των διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ στην οποία και αποφασίστηκε η μελετητική ωρίμανση του έργου προκειμένου να ενταχθεί στην μεθεπόμενη προγραμματική περίοδο. Ρεαλιστικός στόχος που έχει τεθεί είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2030.
Όπως έγινε γνωστό, η σιδηροδρομική γραμμή θα διέρχεται υπόγεια μέσα από την πόλη της Ραφήνας και θα καταλήγει στο λιμάνι εξυπηρετώντας έτσι ένα μεγάλο αριθμό πολιτών που μετακινείται ακτοπλοϊκά από και προς τη Ραφήνα.
Αναφορικά με την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο Λιμάνι Λαυρίου, η μελέτη του έργου βρίσκεται σε ώριμο σημείο και ενδέχεται να προκηρυχθεί εντός του 2015.

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.