Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» οργανώνονται...

Από τον Γιάννη Κοντογεώργο
Ηλίας Ψηνάκης: «Στις 24 εργάσιμες ημέρες που βρισκόμαστε στον Δήμο, καταβάλλουμε -οι συνεργάτες μου κι εγώ- υπεράνθρωπες προσπάθειες!»

Το σύνθημα «κανείς δεν περισσεύει» φαίνεται ότι πάει να γίνει πράξη στην Δημοτική Παράταξη του Δήμου Μαραθώνα «ΠΟΛΙΤΕΣ» μ’ επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ηλία Ψηνάκη.
Σαν «συνάντηση παλαιών συμπολεμιστών» παρομοιάστηκε η συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αλίκη» το απόγευμα της Κυριακής 5 Οκτωβρίου. Μέλη της Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ» αλλά και φίλοι και υποστηριχτές - ενεργοί πολίτες της περιοχής, αποφάσισαν όπως τηρηθεί η προεκλογική υπόσχεση ότι «ξεκινήσαμε ως ομάδα και το νήμα θα το κόψουμε μαζί, πέντε χρόνια μετά, και πάλι ως ομάδα».
Συγκεκριμένα, σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός Συλλόγου (ήδη έχει εκπονηθεί το σχετικό καταστατικό) ο οποίος θα στελεχωθεί από μέλη - πρώην υποψήφιους της δημοτικής Παράταξης που έχει άλλωστε, αναλάβει τη Διοίκηση του τόπου. Ο Σύλλογος στη συνέχεια, θα διευρυνθεί και θα εμπλουτιστεί και από άλλους ενεργούς πολίτες του Μαραθώνα, ωστόσο τη «μαγιά» θ’ αποτελέσουν οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» του Ηλία Ψηνάκη. Οι τομείς δράσεις θα είναι πολλοί και ποικίλοι, ξεκινώντας από την ανακύκλωση και τη φύλαξη του πάρκου και καταλήγοντας στην ίδρυση Αμφικτυονίας πόλεων ιστορικών μαχών οι οποίες έχουν αλλάξει το ρουν της ιστορίας, καθώς και στην ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης Μαραθώνιας Κληρονομιάς.
Έτσι και αλλιώς, το σκεπτικό και η φιλοσοφία της νέας Διοίκησης του Δήμου Μαραθώνα, περιλαμβάνει τα πάντα: από τα «μικρά» (σωστός καθαρισμός της πόλης) μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομής όπως η Αποχέτευση και ο Βιολογικός Καθαρισμός.
Στη σύντομη παρέμβασή του, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ψηνάκης, τόνισε: «Στις 24 εργάσιμες ημέρες που βρισκόμαστε στον Δήμο, καταβάλλουμε -οι συνεργάτες μου κι εγώ- υπεράνθρωπες προσπάθειες! Ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη παράλυση. Δεν γκρινιάζουμε... έχουμε τις εναλλακτικές λύσεις που απαιτούνται, απλά, καταγράφουμε το γεγονός. Τη συνολική εικόνα και την κατάσταση την οποία παραλάβαμε, θα την παρουσιάσουμε σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσουμε και όπου είναι καλεσμένοι όλοι οι συμπολίτες μας. Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ξεκινήσει κάθαρση, από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων. Όπου νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια, να ξέρετε ότι είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Θυμίζω μόνο τη φράση του Κέννεντυ ο οποίος έλεγε ότι θα πρέπει ν’ αναρωτιόμαστε τι κάνουμε εμείς για τον τόπο μας και όχι συνεχώς, τι κάνει το Κράτος - Δήμος για εμάς!».
Είναι προφανές ότι ο Εθελοντισμός σαν φιλοσοφία ζωής είναι το «μυστικό» για την επιτυχία του εγχειρήματος που ξεκίνησαν οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» ενώ έγινε και αναφορά σε κάποια από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν ήδη, δρομολογηθεί, όπως: έχουν τεθεί οι βάσεις για τη διεκδίκηση του υπολοίπου, της πρώην αμερικάνικης βάσης, καθώς και της αξιοποίησης του κτιρίου πρώην ΕΤΒΑ αλλά και να έρθει η Υπηρεσία της Πολεοδομία στον Δήμο Μαραθώνα. Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.