Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τι συμβαίνει με την Ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα;

http://site.marathon.gr/

To Blog μας έκανε μία έρευνα στο διαδίκτυο να βρει πληροφορίες για το θέμα με τις ιστοσελίδες των Δήμων και τι πραγματικά συμβαίνει.
Καταρχήν, να σημειώσουμε πως η πλειονότητα των ιστοσελίδων των Ο.Τ.Α είναι χρηματοδοτημένες από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (σε ποσοστό 80%) αλλά και δημόσιους φορείς (το υπόλοιπο 20%). Σκοπός της χρηματοδότησης ήταν η κατασκευή τους αλλά και η εύρυθμη λειτουργία τους κατόπιν.

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι αρκετές ιστοσελίδες αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο του διαδικτύου, μιας και έχουν τεθεί σε αχρηστία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, άλλες πάλι εκτός από την μη ενημέρωση για μεγάλο χρονικό διάστημα και σαν σχεδίαση είναι κάκιστες, ενώ την ίδια ώρα, τα ποσά που δαπανήθηκαν είναι κάθε άλλο παρά ευτελή, όπως η Ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα http://site.marathon.gr/

Από τη μία πλευρά οι ιστοσελίδες ρημαδιά και από την άλλη ιστοσελίδες στολίδια. Ο παραπάνω χαρακτηρισμός «ρημάδια» έγκειται κατά βάση στο γεγονός πως οι συγκεκριμένοι ιστότοποι θυμίζουν ερημωμένα σπίτια που δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους: την ενημέρωση του δημότη και το κακό είναι ότι δαπανήθηκαν χρήματα για αυτές και μάλιστα πάρα πολλά. Υπάρχουν όμως και οι ιστοσελίδες στολίδια όπως είπαμε και εμείς σαν Blog με θετική σκέψη που είμαστε θα σας αναφέρουμε μερικούς τέτοιους:












Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι καλοί ιστότοποι, αλλά ο κανόνας είναι κυρίως εγκαταλελειμμένες ιστοσελίδες. Η άποψη μας είναι ότι όλοι οι Δήμοι πρέπει να ρίξουν μεγάλο βάρος στην δημιουργία σοβαρής και λειτουργικής ιστοσελίδας μιας, και όλο και περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν πλέον ευρυζωνική σύνδεση. Τα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα για να δημιουργηθεί και να συντηρηθεί μία ιστοσελίδα είναι πάρα πολλά και δωρεάν. Θα αναφέρω παράδειγμα, τη νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (http://www.minedu.gov.gr/) η οποία είναι φτιαγμένη σε πλατφόρμα Joomla (δωρεάν) από τους υπαλλήλους του Υπουργείου και ενημερώνετε επίσης από τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος κατασκευής της είναι μηδέν ευρώ και το κόστος ενημέρωσης της, είναι οι μισθοί των υπαλλήλων που έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Εδώ θα ήθελα να θυμίσω την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης του κου Ρακιντζή ότι οι Ο.Τ.Α. είναι οι μεγαλύτερες εστίες διαφθοράς. 
---------------

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.