Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ψινάκης VS συμβούλων για τους οίκους ανοχής!

Όταν ανέλαβε ο Ηλίας Ψινάκης τη θέση του δημάρχου Μαραθώνα τον Σεπτέμβριο του 2014, σε μια ομιλία του προς τους υπαλλήλους του δήμου είχε πει περιγράφοντας την εικόνα που είδε στον Δήμο όταν ανέλαβε «ο δήμος δεν είναι απλά μπουρδέλο γιατί τα μπουρδέλα έχουν τάξη, εδώ δεν υπάρχει τάξη, είναι ακατάστατο».


Λίγους μήνες μετά έρχεται θέμα προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα «Περί καθορισμού ανώτατου αριθμού αδειών εγκατάστασης και χρήσης οίκων ανοχής, εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα του Δήμου Μαραθώνος».
Τελικά  σύμφωνα με τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων του Ηλία Ψινάκη από την στιγμή που υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιον ιδιώτη για απόκτηση άδειας οίκου ανοχής έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει από δημοτικό συμβούλιο και ότι οι ίδιοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν και είναι αντίθετοι στο να ανοίξουν τέτοιοι χώροι στην περιοχή του Μαραθώνα.
Το όλο θέμα, είπαν, εκμεταλλεύτηκε μικροπολιτικά από κάποιους που το αναρτήσανε στο ίντερνετ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργώντας θέμα εκεί που δεν υπάρχει, χωρίς να έχουν ερωτηθεί πρώτα οι ίδιοι. Ο Ηλίας Ψινάκης όντας αγανακτισμένος από την τροπή και δημοσιότητα που πήρε το θέμα είπε με το γνωστό του τρόπο: «όχι οίκους ανοχής αλλά οίκους αντοχής πρέπει να ανοίξουμε».
Είχαμε όμως και μια άλλη σημαντική εξέλιξη στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Μαραθώνα. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Ηλία Ψινάκη παραιτήθηκαν από τον συνδυασμό «Πολίτες» και ανεξαρτητοποιήθηκαν, για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσαν και για τακτικές του δημάρχου και του περιβάλλοντος του πού τους βρίσκουν αντίθετους.
Ο Ηλίας Ψινάκης, αφού τους ευχαρίστησε, είπε ότι δεν είναι «η νεράιδα με το μαγικό ραβδί μέσα σε πέντε μήνες να τα αλλάξει όλα»
Το μόνο σίγουρο είναι οτι με αυτήν την εξέλιξη αλλάζουν οι ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.