Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ένα ορφανό παιδάκι «παραδίδεται»

Ένα ορφανό παιδάκι «παραδίδεται»
Συγκλονισμένοι είναι όσοι είδαν αυτή τη φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένα μικρό αγοράκι από τη Συρία, το οποίο, αντικρίζοντας τη φωτογραφική μηχανή σηκώνει τρομαγμένο τα χέρια ψηλά καθώς νομίζει ότι πρόκειται για όπλο και «παραδίδεται».

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από έναν Τούρκο φωτορεπόρτερ σε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Συρία όπου το παιδί έχει βρει καταφύγιο μαζί με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια του. Ο πατέρας της οικογένειας σκοτώθηκε σε έναν από τους βομβαρδισμούς που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στην περιοχή.
Όταν ο φωτογράφος πλησίασε τον μικρό και σήκωσε την κάμερά του, εκείνος τρομαγμένος σήκωσε με τη σειρά του τα χέρια ψηλά και κοίταζε φοβισμένος νομίζοντας πως η κάμερα είναι όπλο. Το αγοράκι λέγεται Αντί Ουντέα.
Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του Διαδικτύου με το hashtag #Surrended, δηλ. «παραδομένος». Τι σχόλιο να κάνουμε πέρα από την ευχή εμείς να μην παραδοθούμε στην απάθεια και τον κυνισμό;
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.