Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ


2015-03-04 21:31
        Αναφορά προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης απέστειλε σήμερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ" κ. Νίκος Χατζηγιάννης.
        Ολόκληρο το κείμενο της Αναφοράς αυτής παρατίθεται κατωτέρω :

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Νικολάου Χατζηγιάννη του Αθανασίου, κατοίκου Νέας Μάκρης Αττικής, Λεωφ. Διονύσου, αριθμ. 1, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνος Αττικής – Δικηγόρου.




Αξιότιμε κύριε Γενικέ Επιθεωρητά,

Τυγχάνω Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνος Αττικής και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ».
    
Από τα Μ.Μ.Ε πληροφορήθηκα ότι εκδώσατε τελικώς το Πόρισμά Σας επί της Αναφοράς που είχε περιέλθει εις γνώσιν Σας από τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ηλία Ψινάκη.
        Στα ίδια αυτά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, καθώς και στο Διαδίκτυο, εμφανιστήκατε φωτογραφιζόμενος με τον Δήμαρχο Μαραθώνος και τον Δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο κατά την επίσκεψη των δύο τελευταίων στα γραφεία Σας στις 26-2-2015.
        Σε μία δε εκ των άνω φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στα Μ.Μ.Ε ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος εμφανίζεται να κρατά εις χείρας του το Πόρισμα της Αρχής Σας και να φωτογραφίζεται με αυτό.

        Τα παραπάνω γεγονότα σε συνδυασμό με τα όσα τελευταίως συμβαίνουν στον Δήμο Μαραθώνος με αναγκάζουν να ζητήσω βεβαίως από Εσάς να μού χορηγήσετε αντίγραφο του Πορίσματός σας.
        Περαιτέρω, αναφέρομαι σε εσάς σχετικώς με τα ακόλουθα :
        Όπως καλώς γνωρίζετε η δικαστική ή άλλη εντολή και πληρεξουσιότητα προς νομικό παραστάτη από ΟΤΑ Α΄ βαθμού παρέχεται είτε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
        Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν έχει διοριστεί από κανένα εκ των άνω οργάνων του Δήμου Μαραθώνος εκπρόσωπος του Δήμου σε Εσάς, ούτε έχει ανατεθεί σε αυτόν η εντολή ανάμιξής του σε υποθέσεις του Δήμου.
        Το γεγονός ότι συνόδευσε  τον Δήμαρχο Μαραθώνος στην συνάντησή του με εσάς , θεωρώ ότι δεν του παρέχει το δικαίωμα να λαμβάνει γνώση εγγράφων που αφορούν τον Δήμο Μαραθώνος, μάλιστα δε πριν ακόμη λάβουν γνώση τα ίδια αυτά όργανα του Δήμου και οι αιρετοί εκπρόσωποί του.

        Συνεπώς, παρακαλώ να διερευνήσετε το σύννομον της ενέργειας του Δημάρχου Μαραθώνος να γνωστοποιήσει στον ανωτέρω Δικηγόρο το ανωτέρω Πόρισμά σας, όπως επίσης και :
Α) Να μού γνωρίσετε με ποία ιδιότητά του δεχθήκατε τον κ. Λυκουρέζο στα γραφεία σας κατά την ανωτέρω επίσκεψή του με τον Δήμαρχο Μαραθώνος και
Β) Ποίος ήταν αυτός που εγχείρισε το Πόρισμά σας στον κ. Λυκουρέζο.

        Όπως καταλαβαίνετε επιθυμώ να διερευνήσετε το όλο θέμα εις βάθος και να με ενημερώσετε εγγράφως, ιδία διότι ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος στις 27-2-2015, ερωτηθείς από εμέ για τα παραπάνω εδήλωσε ότι ο κ. Λυκουρέζος παρεστάθη ενώπιόν Σας μαζί του ως προσωπικός Δικηγόρος του.
        Ωστόσο, ο κ. Ψηνάκης, πιθανολογώ ότι δεν παρεστάθη ενώπιόν Σας με άλλη ιδιότητα, ει μη μόνον με αυτήν του Δημάρχου Μαραθώνος.
    
ΕΠΕΙΔΗ έχω έννομο συμφέρον να αιτούμαι τα ανωτέρω, για τον λόγο αυτόν, παρακαλώ θερμώς όπως μού απαντήσετε εγγράφως σχετικά με όλα τα παραπάνω και σε περίπτωση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών ή άλλων διοικητικών κυρώσεων να πράξετε τα δέοντα.

Κατανοείτε ότι με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» και ως υποψήφιος Δήμαρχος στις παρελθούσες δημοτικές εκλογές έχω εύλογο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον να πληροφορηθώ για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Μαραθώνος στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μαραθώνας, 04 Μαρτίου 2015
Ο Αιτών
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.