Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σε ευθεία σύγκρουση εργαζόμενοι και διοίκηση στον Μαραθώνα


conflit-thumb-largeΔεν χρειάζεται να ψάξεις σε βάθος για να διαπιστώσεις τα προβλήματα που
υπάρχουν στον δήμο Μαραθώνα αυτήν την στιγμή. Προβλήματα που η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε από την παλιά, προβλήματα που προκύπτουν από την ιδιομορφία του ίδιου του δήμου μας {έκταση, τοπικές αντιλήψεις κ.α.} αλλά και προβλήματα που δημιουργούνται από την ίδια την νέα δημοτική αρχή.

Ένα σημαντικό κομμάτι στην σωστή λειτουργία του δήμου είναι οι εργαζόμενοι του δήμου Μαραθώνα.Οι εργαζόμενοι που ακούν όλα τα παράπονα των πολιτών, που δέχονται όλες τις αλλαγές που αποφασίζει η διοίκηση, που είναι πάντα εκεί να προσπαθούν για το καλύτερο.
Από τον Σεπτέμβρη που η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε την διοίκηση του δήμου ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Μαραθώνα έχει επισημάνει τα προβλήματα. Έχει προσπαθήσει να βρει λύσεις και να συμβάλει στην ορθή λειτουργία του δήμου. Έχει στείλει επιστολές στον δήμαρχο, έχει κάνει συναντήσεις με τους αντιδημάρχους, έχει παρουσιάσει ακόμα και προτάσεις.
Στην τελευταία γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους με σκοπό την επισήμανση των προβλημάτων για να βρεθούν άμεσες λύσεις. Η επιστολή αυτή είναι που άνοιξε και τους ασκούς του Αιόλου, φέρνοντας σε ευθεία αντιπαράθεση τον δήμο με τους εργαζόμενους. Μια συνάντηση σε έντονο κλίμα την Πέμπτη ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και στον πρόεδρο των εργαζομένων έφτασε την κατάσταση σε οριακά σημεία. Έτσι την Παρασκευή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηλίας Ψηνάκης, ακούγοντας τις εισηγήσεις των συνεργατών του, αποφάσισε να μετακινήσει τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Βαρνάβα. Επίσημη απόφαση δεν υπάρχει στα χέρια του προέδρου οπότε αναμένουμε την Δευτέρα για να δούμε τις εξελίξεις.
Σας παραθέτουμε της επιστολή των εργαζομένων που άναψε τις φωτιές:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 10-03-2015
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΡ.ΠΡΩΤ.36
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο Σύλλογος εργαζομένων είναι φορέας που συμμετέχει ενεργά στην καθημερινότητα του δημότη – κατοίκου και δημοσιοποιεί τις θέσεις του για την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου.
Η σημερινή Δημοτική αρχή παρουσιάζει στοιχεία οργανωτικής αδυναμίας και συνεργασίας, με αποτέλεσμα ως εργαζόμενοι να δεχόμαστε τα βέλη αρνητικής κριτικής από τους δημότες – κατοίκους.
Συγκεκριμένα επισημαίνουμε τα εξής προβλήματα:
1.Έλλειψη γραφικής ύλης.
Βοηθήσαμε με δικά μας έξοδα και καλύψαμε τις ανάγκες
σε φωτοτυπικό χαρτί, κάρτες υπαλλήλων, μελάνι για το Fax αλλά δεν θα το επαναλάβουμε.
2. Υστέρηση εσόδων για το Δήμο.
Η καθυστέρηση προμήθειας χαρτιού λογαριασμών έχει
ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έκδοση λογαριασμών
ύδρευσης και κατ’ επέκταση όταν γίνει η προμήθεια να
εκδίδονται λογαριασμοί με μεγάλη χρονική αναδρομικότητα.
3. Η έλλειψη προμήθειας καυσίμων σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού κάνει το μίγμα εκρηκτικό ώστε ο τομέας της καθαριότητας να υστερεί στην αποτελεσματικότητα. Για τον ίδιο λόγο καθυστερούν και οι αποκαταστάσεις σε λακκούβες και επισκευές σε βλάβες ύδρευσης.
4. Η έλλειψη γιατρού εργασίας καθυστερεί τη σύσταση
επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους
εργαζομένους.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενσκήψει στα σοβαρά αυτά προβλήματα ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις και σε συνεργασία με τους εργαζομένους να ανταποκριθεί στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών – κατοίκων του Δήμου Μαραθώνος αφού επιπρόσθετα ανοίγει και η τουριστική περίοδος για την περιοχή μας.
Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κινητοποιήσεις.
Τα ανωτέρω συζητήθηκαν στην Γενική Συνέλευση Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνα, και αποφασίστηκε με την πλειοψηφία των παρόντων μελών να σταλεί ενημέρωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Τα Μαραθώνια Νέα θα σας ενημερώνουν άμεσα και έγκυρα για όλες τις εξελίξεις γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.