Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Λευτεριά στη Λίστα Λαγκάρντ

by To Skouliki Tom


Απαρηγόρητος είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπανκωνσταντίνου μετά τη βαριά ποινή που του επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ένοχο για πλημμεληματική πράξη νόθευσης εγγράφου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι κι αναγκασμένος να γράψει 100 φορές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών “Δε θα ξαναδιαγράψω ονόματα συγγενών μου από τη Λίστα Λαγκάρντ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είχε ξανανοθεύσει λίστα, εκτός από μία φορά που έσβησε το σαλάμι αέρος από τη λίστα του σούπερ μάρκετ της γυναίκας του γιατί βαριόταν να περιμένει στον πάγκο με τα αλλαντικά.

Κατά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντάς του ότι το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκειά του κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουν οι φυλακές με ενόχους που ζημίωσαν το Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τόσοι αθώοι κυκλοφορούν εκεί έξω που περιμένουν να μπουν μέσα.

Εν τω μεταξύ, ο Γέροντας Πατσίτσιος που είχε κάνει μια τρολοσελίδα έφαγε 10 μήνες και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που διέγραψε τα ονόματα τριών συγγενών του από τη Λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια την έκρυψε παρέα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Διώτη έφαγε μόλις 2 μήνες παραπάνω. Αθάνατη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Άντε να μας στείλουν οι Γερμανοί τον Χριστοφοράκο, να τον στείλουμε στο Ειδικό Δικαστήριο, να αθωωθεί. Τί φοβάται; Μήπως φάει τίποτα ισόβια; Ένας ήταν ο μοναδικός μαλάκας που μπήκε μέσα. Ο Άκης ο Τσοχατζόπουλος. Μετά έσπασε το καλούπι για την Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι αθώοι!

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θυμάται τί ακριβώς έγινε με τη Λίστα Λαγκάρντ – που αρχικά ήταν σε CD και μετά αντιγράφηκε σε USB στικάκι – αλλά δε θυμάται σε ποιον την έδωσε. Λογικό. Θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε. Ένα περιστέρι για παράδειγμα.

Αποκλείεται να την κατέστρεψε και να έδωσε το στικάκι στο Διώτη που το έδωσε στον Βενιζέλο ο οποίος το είχε σπίτι του – μαζί με τα αμυντικά σχέδια της Ελλάδας – για να εκβιάζει κόσμο. Α πα πα, δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, που δημοσίευσε τη Λίστα Λαγκάρντ και κόντεψε να μπει φυλακή επειδή έκανε τη δουλειά του, πρέπει να νιώθει τρομερά δικαιωμένος με τη χθεσινή απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για το θέμα. Τοποθετήθηκε ήδη ο πνευματικός κόσμος της χώρας δια στόματος Χρήστου Χωμενίδη:

“Είμαι χαρούμενος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ανθρώπινα πάνω απ’ όλα. Όποτε κάποιος βγαίνει από μια δεινή περιπέτεια υγείας, δικαστική, ερωτική ακόμα-ακόμα, αισθάνομαι μια αυθόρμητη χαρά.”

Δίκιο έχει ο Χρήστος Χωμενίδης. Κανονικά έπρεπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να τους τραβήξει και μια μήνυση για ψυχική οδύνη.

Ένα ζουρλομανδύα γρήγορα. Τώρα αν θα είναι για τον Χρήστο Χωμενίδη ή για εμάς, δε ξέρω.

Πάντως, στο άσυλο μαζί του, εγώ δε μπαίνω.

(Ανήθικο δίδαγμα: Συζητούσα χθες μια φίλη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μου έλεγε, “να δεις που αυτός θα φάει ισόβια”. “Μπα”, της είπα. “Και ισόβια να φάει θα μειωθεί η ποινή στα 10 χρόνια και λόγω καλής διαγωγής σε 4 χρόνια θα είναι έξω.” Ομολογώ ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Μιλώντας στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου, ο Ερβέ Φαλσιανί, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη Λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι η Ελλάδα έχει στην κατοχή της μόλις το 1% της λίστας. Είτε λέει αλήθεια είτε όχι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να το ερευνήσει.)

The Three MoogesΠηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.