Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σε εκατό δόσεις οι οφειλές προς τους δήμους

ΚΕΔΕ, κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος
Στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης χρεών υπάγεται το σύνολο των οφειλών προς τους δήμους και τις περιφέρειες, που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015. Σημειώνεται, ότι η εν λόγω ρύθμιση για τις οφειλές προς του ΟΤΑ εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ.
Το αίτημα ήταν να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους της χώρας και να δύνανται να εξοφληθούν έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα, των προς ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών.
Η ΚΕΔΕ εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί με αυτήν τη ρύθμιση, αφενός θα διευκολυνθούν οι πολίτες, αφετέρου, θα δοθεί οικονομική ανάσα στα ταμεία των δήμων μετά τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί τα έσοδά τους, ενώ θα διευκολυνθούν και οι διαδικασίες για τη δημιουργία έργων υποδομής και κοινόχρηστων χώρων.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.