Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αποκλειστικό: Η Αρμενία αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων - Δείτε το σχετικό νομοσχέδιο

  • Αποκλειστικό: Η Αρμενία αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ δείχνει στο pontos-news.gr το νομοσχέδιο για την αναγνώριση και την καταδίκη της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων.
Έρση Βατού – Αποστολή στο Ερεβάν
Έρχεται σήμερα προς συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας διακομματικό νομοσχέδιο το οποίο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων από την οθωμανική Τουρκία. Μιλώντας αποκλειστικά στο pontos-news.gr, ο αντιπρόεδρος Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ που έλκει την καταγωγή του από τον Πόντο, ο άνθρωπος που προώθησε το σχέδιο νόμου, μας αποκάλυψε ότι η πολυαναμενόμενη κατάθεσή του «κλείδωσε» για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και η έγκρισή του διά ψηφοφορίας θα γίνει την επομένη.
Κρατώντας στα χέρια του το νομοσχέδιο, μας παραχώρησε συνέντευξη στο γραφείο του, στη Βουλή της Αρμενίας, την Παρασκευή. Γνωρίζοντας το πολιτικό υπόβαθρο αυτών των ημερών στα αρμενοτουρκικά, η συζήτηση άρχισε από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις,  λίγο πριν από τις τελετές μνήμης για την αρμενική Γενοκτονία και ενώ ο Ερντογάν προκαλεί με τη συμπεριφορά του είτε ορίζοντας για πρώτη φορά την ίδια ημέρα (24 Απριλίου) τους εορτασμούς για την εκστρατεία της Καλλίπολης είτε αξιώνοντας... τεκμήρια γενοκτονίας. Όμως ο Έντ. Σαρμαζάνοφ και το κόμμα του, αλλά και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν είχαν καμία αναστολή στην προώθηση του νομοσχεδίου.
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos news
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.