Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Ο εισαγγελέας ζητά να καταθέσουν Σημίτης-Βενιζέλος-Παπαντωνίου

Σημίτης Τσοχατζόπουλος
Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους εφέτες να κάνουν δεκτό το μακροχρόνιο αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που συναποφάσισαν την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας των επίδικων όπλων για τα οποία δικάζεται. Μεταξύ των πολιτικών που  πρέπει να κληθούν στο δικαστήριο είναι ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα.
Σχετικό αίτημα για την κλήτευση του ΚΥΣΕΑ για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε  ο πρώην υπουργός για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR-M1, είχαν υποβάλει οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου από την αρχή της δικαστικής έρευνας,  υποστηρίζοντας πως η κατάθεσή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοι του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για τις επίμαχες συμβάσεις.
Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.