Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Focus: Ξεχάστε την Ελλάδα, η Γαλλία είναι το πραγματικό πρόβλημα της Ευρωζώνης

Μέρκελ Ολάντ
«Η Γαλλία γίνεται η Ελλάδα με Πύργο του Άιφελ» γράφει το  Focus, εφιστώντας την προσοχή των εταίρων στην  καταρρέουσα γαλλική οικονομία. 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Γαλλία – η  δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε - είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη,  αφού ούτε θέλει ούτε και μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Αν και  το χρέος της αυξάνεται και η οικονομία της καταρρέει, το Παρίσι  επιδιώκει συνεχώς χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και να σπάσει του κανόνες του Μάαστριχτ, οι οποίο έχουν στόχο τη σταθερότητα του ευρώ, σχολιάζει το Focus. Μάλιστα, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε παράταση τριών ετών, ώστε να επιτύχει τον στόχο για μείωση του ελλείμματος, και η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα - για τρίτη φορά.
Γιατί η Κομισιόν ικανοποιεί τα γαλλικά αιτήματα; Πρώτον γιατί ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, είναι Γάλλος και δεύτερον, διότι κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά στις Βρυξέλλες τη μόνη χώρα που θα μπορούσε να σταματήσει τη Γαλλία: τη Γερμανία.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.