Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κροατία: Η κυβέρνηση διέγραψε τα χρέη 5.800 πολιτών!

Τα χρέη 5800 φτωχών πολιτών της Κροατίας έχουν ήδη διαγραφεί, ενώ η κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας επεξεργάζεται ακόμη 9000 αιτήσεις, όπως αποκάλυψε η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Νεολαίας Μίλανκα Όπατσιτς.

Η κροατική κυβέρνηση "ψάχνει" πολίτες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο σχήμα διαγραφής χρεών, καθώς σχεδόν 5000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση, σημείωσε η κ. Όπατσιτς κι εξήγησε ότι οι κοινωνικές δομές του κράτους στέλνουν στους πολίτες αυτούς επιπρόσθετες σχετικές πληροφορίες.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις από ορισμένες πλευρές, ότι το σχήμα αυτό είναι αποτυχημένο καθώς αφορά κυρίως τη διαγραφή χρεών που αφορούν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Κροατίας διευκρίνισε ότι η διαγραφή χρεών αφορά ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Ερωτηθείσα αν την εκπλήσσει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρεών είναι προς εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η υπουργός απάντησε αρνητικά καθώς, όπως ανέφερε, οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές και ακολουθούν οι τράπεζες, το κράτος και οι δημόσιες επιχειρήσεις.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.