Τρίτη 7 Απριλίου 2015

''Έξωση'' Ψινάκη στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα

http://funnymuppets.blogspot.gr/
Την κλειδαριά του γραφείου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων εντός του Δήμου Μαραθώνα.
Την κλειδαριά του γραφείου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων εντός του Δήμου Μαραθώνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν μέσα σ' αυτό και να το χρησιμοποιούν, "προχώρησε" ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, σύμφωνα με καταγγελία της Π.Ο.Ε-Ο,Τ.Α., κάνοντας λόγο, παράλληλα, για μία «αυταρχική» και κίνηση «τρομοκράτησης» των εργαζομένων, εκ μέρους του Δημάρχου Μαραθώνα.
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη να αντικαταστήσει την κλειδαριά του γραφείου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων εντός του Δήμου και να απαγορεύσει τη χρήση και την είσοδο σε αυτό στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον Δήμαρχο Μαραθώνα είναι καταδικαστέα και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Ιδίως, όταν ο κ. Ψηνάκης συμπεριφέρεται σαν οι εγκαταστάσεις του Δήμου να είναι ιδιοκτησία του και αποφασίζει να σφραγίσει το γραφείο του Συλλόγου Εργαζομένων απροειδοποίητα και παράνομα, απειλώντας μάλιστα τον Πρόεδρο του Συλλόγου με Ε.Δ.Ε.», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
«Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Ψηνάκης πως η άσκηση των καθηκόντων του ως Δήμαρχος δεν μπορεί να γίνεται με όρους (εκλέχθηκε ως Δήμαρχος και όχι ως μάνατζερ) τηλεοπτικού σόου. Ούτε καίρια ζητήματα μπορούν να αντιμετωπίζονται με ενέργειες? κλειδαρά και όρους επικοινωνιακούς, όπως νομίζει ο Δήμαρχος Μαραθώνα. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία εκφράζονται από τον Σύλλογο Εργαζομένων και τα μέλη που αυτοί έχουν εκλέξει» συμπληρώνεται.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάνει λόγο, επίσης, για «καθ? όλα αντιδημοκρατική απόπειρα φίμωσης του Συλλόγου Εργαζομένων», «κατάργηση της συνδικαλιστικής Νομοθεσίας (Ν.1264/1982)», που «ίσως προσφέρει λίγα λεπτά δημοσιότητας στον ίδιο, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κρύψει τα οξυμμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες του Μαραθώνα».
«Καλούμε ΑΜΕΣΑ το Δήμαρχο Μαραθώνα να ανακαλέσει την αντιδημοκρατική του απόφαση που μόνο στόχο έχει να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα και επιτέλους να μάθει να σέβεται την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων που το μόνο που κάνουν είναι να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών» ολοκληρώνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.