Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ποιους πέταξε έξω από το δήμο ο Ψινάκης αλλάζοντας... κλειδαριές;

Καυγάς μέσω γραπτών ανακοινώσεων

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων κατέχει αυθαίρετα τους επίμαχους χώρους που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, άλλαξε κλειδαριές στις πόρτες, με αποτέλεσμα, τα μέλη του συλλόγου να μην έχουν πρόσβαση

Άγρια κόντρα, μέσω γραπτών ανακοινώσεων, έχει ξεσπάσει μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα και του Δημάρχου της περιοχής, Ηλία Ψινάκη.

Αιτία; Τα γραφεία στα οποία στεγάζεται ο σύλλογος εργαζομένων τα τελευταία χρόνια. Ο Δήμαρχος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέχουν αυθαίρετα τους επίμαχους χώρους που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, άλλαξε κλειδαριές στις πόρτες, με αποτέλεσμα, τα μέλη του συλλόγου να μην έχουν πρόσβαση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, κατήγγειλε, «την αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «να αντικαταστήσει την κλειδαριά του γραφείου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων εντός του Δήμου και να απαγορεύσει τη χρήση και την είσοδο σε αυτό στους εκπροσώπους των εργαζομένων». Μάλιστα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κάνει λόγο, για επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον Δήμαρχο, η οποία όπως υπογραμμίζεται, «δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος απαντώντας με γραπτή ανακοίνωση,  σημειώνει ότι «τους επίμαχους χώρους εντός των  εγκαταστάσεων της  Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, ο Σύλλογος εργαζομένων τους κατείχε αυθαίρετα και μη νόμιμα,  χωρίς να έχει ουδέποτε τηρηθεί η προβλεπόμενη εκ της παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 1264/82 προβλεπόμενη διαδικασία (Αίτηση του Συλλόγου και παραχώρηση χώρου μετά από Απόφαση του Ανώτατου Συλλογικού Οργάνου του Δήμου, ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου). Το γεγονός αυτό συνομολογείται άλλωστε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος σε σχετική παντελώς ανυπόστατη μήνυση που υπέβαλε κατά του Δημάρχου, αναφέρει ότι οι χώροι κατέχονται από το Σύλλογο μετά από προφορική συμφωνία !!!! και μάλιστα με την προηγούμενη δημοτική αρχή».

Ακόμη, ο Ηλίας Ψινάκης, μιλά για ανακρίβειες και αβάσιμες αιτιάσεις από την πλευρά του συλλόγου εργαζομένων τους οποίους καλεί άμεσα να ανακαλέσουν καθώς και να εκδώσουν σχετική διορθωτική ανακοίνωση την οποία θα δημοσιοποιήσουν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «κατά τον ίδιο τρόπο και στα ίδια μέσα, στα οποία δημοσιεύσατε και την παρούσα, άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας τα οποία θίγονται κατάφωρα από την σχετική ανακοίνωσή σας».

Διαβάστε τις ανακοινώσεις που αντάλλαξαν ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Ηλίας Ψινάκης:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη να αντικαταστήσει την κλειδαριά του γραφείου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων εντός του Δήμου και να απαγορεύσει τη χρήση και την είσοδο σε αυτό στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον Δήμαρχο Μαραθώνα είναι καταδικαστέα και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Ιδίως, όταν ο κ. Ψηνάκης συμπεριφέρεται σαν οι εγκαταστάσεις του Δήμου να είναι ιδιοκτησία του και αποφασίζει να σφραγίσει το γραφείο του Συλλόγου Εργαζομένων απροειδοποίητα και παράνομα, απειλώντας μάλιστα τον Πρόεδρο του Συλλόγου με Ε.Δ.Ε.

Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Ψηνάκης πώς η άσκηση των καθηκόντων του ως Δήμαρχος δεν μπορεί να γίνεται με όρους (εκλέχθηκε ως Δήμαρχος και όχι ως μάνατζερ) τηλεοπτικού σόου. Ούτε καίρια ζητήματα μπορούν να αντιμετωπίζονται με ενέργειες… κλειδαρά και όρους επικοινωνιακούς, όπως νομίζει ο Δήμαρχος Μαραθώνα. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία εκφράζονται από τον Σύλλογο Εργαζομένων και τα μέλη που αυτοί έχουν εκλέξει.

Η καθ’ όλα αντιδημοκρατική απόπειρα φίμωσης του Συλλόγου Εργαζομένων και η κατάργηση της συνδικαλιστικής Νομοθεσίας (Ν.1264/1982) ίσως προσφέρει λίγα λεπτά δημοσιότητας στον ίδιο, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κρύψει τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες του Μαραθώνα.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ το Δήμαρχο Μαραθώνα να ανακαλέσει την αντιδημοκρατική του απόφαση που μόνο στόχο έχει να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα και επιτέλους να μάθει να σέβεται την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων που το μόνο που κάνουν είναι να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών».

«Κύριοι,

Με ιδιαίτερη θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι σπεύσατε να εκδώσετε ανακοίνωση με την οποία καταφέρεσθε και μάλιστα εντόνως κατά της νέας δημοτικής αρχής, καίτοι ως προδήλως προκύπτει από το περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης, έχετε παντελώς εσφαλμένη πληροφόρηση σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, των οποίων την αλήθεια και βασιμότητα, οφείλατε να έχετε ούτως ή άλλως ελέγξει και διασταυρώσει,  προτού συντάξετε το ανεπέρειστο περιεχόμενο  αυτής.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τους επίμαχους χώρους εντός των  εγκαταστάσεων της  Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνος τους κατείχε αυθαίρετα και μη νόμιμα,  χωρίς να έχει ουδέποτε τηρηθεί η προβλεπόμενη εκ της παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 1264/82 προβλεπόμενη διαδικασία (Αίτηση του Συλλόγου και παραχώρηση χώρου μετά από Απόφαση του Ανώτατου Συλλογικού Οργάνου του Δήμου, ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου). Το γεγονός αυτό συνομολογείται άλλωστε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος σε σχετική παντελώς ανυπόστατη μήνυση που υπέβαλε κατά του Δημάρχου, αναφέρει ότι οι χώροι κατέχονται από το Σύλλογο μετά από προφορική συμφωνία !!!! και μάλιστα με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Το γεγονός αυτό είχαμε πλειστάκις επισημάνει στον Πρόεδρο του Συλλόγου, τον οποίο καλέσαμε μάλιστα  να μας προσκομίσει τη σχετική «νομιμοποίηση» για την κατάληψη των εν λόγω χώρων την οποία, ως ήτο αναμενόμενο ουδέποτε προσεκόμισε, καθόσον δεν υπήρχε. Εξάλλου σε αρχικώς σε προφορικό επίπεδο και εν συνεχεία και εγγράφως ( αρ. έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δήμου Μαραθώνος, υπ. αριθμ.πρωτ. ΕΜΠ.31 το οποίο εστάλη δια του ηλεκτρονικού ταχυσρομείου στον Πρόεδρο του Συλλόγου) υποδείξαμε στον Πρόεδρο του  Συλλόγου όπως απομακρυνθεί ο Σύλλογος  από τους  χώρους, τους οποίους μη νόμιμα έχει καταλάβει και όπως παραδώσει αυτούς στη νέα δημοτική αρχή ελεύθερους και κενούς από τα φυλασσόμενα σε αυτούς είδη ατομικής προστασίας !!!, καθόσον ήτο απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν (οι εν λόγω χώροι) στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δεύτερου ημιμαραθωνίου δρόμου που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα κατά τις ημερομηνίες 4 και 5 Απριλίου 2015.

Σημειωτέον δε ότι στους επίμαχους χώρους στο αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν σημειωθεί διάφορα φαινόμενα (ανάφλεξη του καυστήρα, δολιοφθορές κλπ), οπότε και πλέον της αναγκαιότητας χρησιμοποίησής τους, εγείρετο και σοβαρό ζήτημα ασφάλειας τόσο των αθλητών, προπονητών και συνοδών τους, όσο και των καλλιτεχνών αλλά και δημοτών που θα έκαναν χρήση των εγκαταστάσων κατά το διάστημα των εκδηλώσεων.

Με δεδομένο ότι: α) οι παραινέσεις και προφορικές προτροπές της δημοτικής αρχής αγνοήθηκαν πλήρως από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, β) δεν υπήρχε κανένας δικαιολογητικός και νόμιμος λόγος για να ασκεί ο Σύλλογος στους εν λόγω χώρους  την όποια συνδικαλιστική του δραστηριότητα, η δημοτική αρχή οδηγήθηκε στη λύση της λήψης των αναγκαίων και πρόσφορων μέτρων για την αξιοποίηση των χώρων για τους σκοπούς που προαναφέρθηκαν, είχε δε προς τούτο και  έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα. Οφείλεται δε σε αποκλειστική υπαιτιότητα του Προέδρου του Συλλόγου που δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει με τις νόμιμες διαδικασίες χώρο για την άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου, το οποίο σημειωτέον σύμφωνα με το καταστατικό του, δηλώνει έδρα το κτίριο στη διεύθυνση Οινόης 6 στο Μαραθώνα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω συνάγεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ανακοίνωσή σας βρίθει ανακριβειών και αβάσιμων αιτιάσεων τις οποίες σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε, εκδίδοντας προς τούτο σχετική διορθωτική ανακοίνωση και δημοσιοποιώντας αυτή κατά τον ίδιο τρόπο και στα ίδια μέσα, στα οποια δημοσιεύσατε και την παρούσα, άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας τα οποία θίγονται κατάφωρα από την σχετική ανακοίνωσή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΨΗΝΑΚΗΣ

Πηγή:Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.