Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ιστορική επιχείρηση: Έλληνας και Ισραηλινός Α/ΓΕΑ πέταξαν μαζί σε σενάριο απόκρουσης εισβολής στη Μεγίστη

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ
Σε συνδυασμένη αεροπορική επιχείρηση *(COMAO) προχώρησαν σήμερα η ΠΑ και η ισραηλινή Αεροπορία στην περιοχή του Καστελόριζου «προσβάλλοντας εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη» και όλο αυτό έγινε με ηγέτες του σχηματισμού τους δύο Αρχηγούς Κώστας Βαΐτσης και Αμίρ Εσέλ.  

Η πρωτοφανής στα χρονικά πτήση κατέδειξε πρώτον ότι οι δύο χώρες είναι πλέον σύμμαχος και σε τακτικό επίπεδο πέρα από στρατηγικό αλλά και ότι οι οποιεσδήποτε προκλήσεις της Τουρκίας όπως αυτή της πρόσφατης πτήσης του Τούρκου αρχηγού της Αεροπορίας (17 Φεβρουαρίου) με μια τετράδα F=-16 στο Αιγαίο θα απατώνται στο εφεξής στο ίδιο επίπεδο.
Μάλιστα η για την πτήση του Τούρκου Α/ΓΕΑ είχε σηκωθεί η μισή τουρκική Αεροπορία για την προστασία του!
Η πτήση ξεκίνησε στις 13:00 σήμερα από την 117ΠΜ όπου και η έδρα του «Ηνίοχου» και ο σχηματισμός αποτελείτο από 10 F-16 ελληνικά και ισραηλινά. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν 4 ισραηλινά F-16I Sufa (διθέσια) και 6 ελληνικά F-16block 52+ εκ των οποίων τα δύο διθέσια.
Η διάρκειά της ήταν 90 λεπτά και όπως αναφέρθηκε ο σχηματισμός πέταξε από την δυτική Πελοπόννησο μέχρι την Ν.Α. εσχατιά της Ελλάδας στη νήσο Μεγίστη στα όρια του ελληνικού FIR.
Να σημειωθεί πως ο Έλληνας και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ πέταξαν στο ίδιο σμήνος του σχηματισμού (ήταν χωρισμένος σε δύο σμήνη), και στις εικονικές εμπλοκές που ακολούθησαν και οι δυο τους ανήκαν στους αμυνόμενους (μπλέ σμήνος) , πετώντας εναντίον των «κόκκινων» σε ένα ακόμη ισχυρό συμβολισμό.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.