Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ξεκινά η άσκηση "NOBLE DINA 15" μεταξύ Ελλάδας,ΗΠΑ,Ισραήλ στην Αν.Μεσόγειο

Από 29 Απριλίου έως 14 Μαΐου 2015, διεξάγεται η προγραμματισμένη, σε ετήσια βάση, πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 15» με τη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Η άσκηση θα εκτελεστεί σε τρείς φάσεις, όπως παρακάτω:
>A’ Φάση (29 Απριλίου – 3 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ στην Σούδα ν. Κρήτης.
>Β΄ Φάση (4 – 11 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ.
>Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο σε αντικείμενα:
>Πολέμου Επιφανείας
>Ανθυποβρυχιακού (Α/Υ) Πολέμου, με χρήση και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ)
>Αεράμυνας
>Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ) εν πλω, με χρήση και των οργανικών Ελικοπτέρων (Ε/Π)
>Ηλεκτρονικού Πολέμου (Η/Π) και Επικοινωνιών
>Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής
Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων [Φρεγάτες (Φ/Γ), Κορβέτες (Κ/Β), Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), Πετρελαιοφόρα (Π/Φ)], , Υποβρύχια (Υ/Β)], ελικόπτερα (Ε/Π) και αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας).
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.