Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ποια φερέφωνα του Σόιμπλε ζήτησαν να ετοιμαστεί plan B για την Ελλάδα - H ενορχηστρωμένη γερμανική επίθεση

Όπως αποκαλύπτει η "Wall Street Journal", την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του Eurogroup, υπήρξε ομάδα υπουργών που ξεπέρασαν το ταμπού να μην εκθέτουν ακραίες απόψεις δημοσίως και έκαναν λόγο για ένα Plan B που περιελάμβανε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν και η Ελλάδα έφτανε ως τη χρεοκοπία.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από τους υπουργούς της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Λιθουανίας και γρήγορα απορρίφθηκε από τον κ. Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό το επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι που βρέθηκαν μπροστά στα γεγονότα.
Οι υπουργοί που επέμεναν σε Plan B ανέφεραν πως μετά από πέντε χρόνια δεν υπάρχει πλέον άλλος χώρος για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και ότι δεν μπορεί να υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, αν δεν ολοκληρωθεί το ήδη υπάρχον.
Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας, Ντούσαν Μράμορ, σημείωσε πως: «Η δική μου άποψη ήταν το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί εγκαίρως μια συμφωνία για νέο πρόγραμμα και η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει μόνη της τον εαυτό της και δεν βελτιώσει τη ρευστότητά της».
Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε επιθέσεις από υπουργούς όπως ο Κάζιμιρ της Σλοβακίας ειδικά στο θέμα των συντάξεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η ώθηση για ένα εναλλακτικό πλάνο δίδεται από τις τρεις χώρες που ξοδεύουν λιγότερα για την κοινωνική ασφάλιση σε σχέση με την Ελλάδα, αν και ακόμη και η Γαλλία και η Ιταλία, που μέχρι τώρα κρατούσαν ήπια στάση, πίεσαν με τη σειρά τους τον Βαρουφάκη.
Ο κ. Σόιμπλε πάντως δεν έκανε επίθεση γιατί οι υπόλοιποι τα είχαν πει όλα.
Ακόμη επεσήμανε την παραδοξότητα: το Σχέδιο Β΄μπορεί να μετατραπεί πολύ γρήγορα σε Σχέδιο Α' και παρομοίασε την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας με τη διαδικασία που ξεκίνησε το 1989 με την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο. «Αν είχα πει εκ των προτέρων ότι είχαμε ένα σχέδιο επανένωσης, ο καθένας θα έλεγε ότι οι Γερμανοί είναι τελείως τρελοί».
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.