Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Μάθημα ανυποταξίας από τον Γλέζο: Έκοψε το βραχιολάκι που του έδωσαν να φορέσει στη Μπούντεσταγκ!

Μάθημα ανυποταξίας από τον Γλέζο: Έκοψε το βραχιολάκι που του έδωσαν να φορέσει στη Μπούντεσταγκ!
Ομιλία του Μανώλη Γλέζου στην επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke για την αντιφασιστική νίκη και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου....

Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον «εξονυχιστικό» έλεγχο που υπέστη στην είσοδο της Μπούντεσταγκ, για να τονίσει ότι ο ίδιος στην Ελλάδα κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική προστασία. Σε μια συμβολική κίνηση, ύψωσε το χέρι του, έδειξε το χάρτινο «βραχιολάκι» που του είχαν δώσει στην είσοδο, το έκοψε και δήλωσε: «Να σπάσετε τα δεσμά της βίας, της καταστολής και της εκμετάλλευσης!», για να δεχθεί το παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Μ.Γλέζος αναφέρθηκε στην στρατιωτική ήττα του ναζισμού 70 χρόνια πριν - 8 Μαίου 1945 - και κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον αγώνα και για την ιδεολογική εξαφάνιση του ναζισμού.
Ο Μ. Γλέζος τόνισε επανειλημμένα ότι ο γερμανικός λαός δεν φέρει ευθύνη για τις θηριωδίες των ναζί.
Η ήττα λοιπόν του ναζισμού, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ήττα του γερμανικού λαού, διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι ακόμη και σήμερα, τα όνειρα των αγωνιστών του πολέμου δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
 Ο Μ.Γλέζος αναφέρθηκε στην Άμεση Δημοκρατία, τα δικαιώματα αλλά και την δύναμη του λαού που δεν χρειάζεται ηγέτες για να ορίσει την μοίρα του, αλλά την απόφαση ότι μπορεί να αναλάβει ο ίδιος ο λαός την εξουσία και όχι άλλοι εξ ονόματός του.
 Στόχος πρέπει να παραμένει ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η άμεση και ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών.
 Παράλληλα, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος και τόνισε ότι δεν θα αναγνωρίσει «καμία εξέλιξη, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να μας δανείζουν».
 Εξηγώντας γιατί, στα 93 του χρόνια, συνεχίζει την προσπάθειά του, ο κ. Γλέζος είπε πως αισθάνεται χρέος έναντι όλων όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. «Με ρωτούν, δεν βαρέθηκες; Δεν είμαι ένας. Δεν είμαι μόνος. Είμαι όλοι αυτοί που μου έδωσαν εντολή να μην τους ξεχάσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 «Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον ίδιο τον γερμανικό λαό να αξιώσει και να απαιτήσει από την κυβέρνησή του να εκπληρώσει αυτά που οφείλει στην Ελλάδα» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του διότι στο Χανάου και στην Φρανκφούρτη, τους πρώτους σταθμούς της περιοδείας του, ιδρύθηκαν ήδη επιτροπές διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, ενώ διευρύνθηκε η ήδη υπάρχουσα επιτροπή του Αμβούργου.Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.