Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα Βαλκάνια

Στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που θα πραγματοποιήσει η αντιπολίτευση, την Κυριακή, στα Σκόπια, αναφέρθηκε σήμερα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ., ο οποίος εκτίμησε ότι θα είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει στη χώρα.

Παράλληλα, ο Ζάεβ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι δημιουργεί εμπόδια για να περιορίσει τη μαζικότητα της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.
«Έχουμε δυσκολίες να μισθώσουμε λεωφορεία, επειδή το VMRO-DPMNE (σ.σ. το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι) προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια, ασκώντας πιέσεις σε ιδιοκτήτες λεωφορείων ώστε να μη μισθώσουν τα οχήματά τους για τη μεταφορά του κόσμου στα Σκόπια. Αλλά ο κόσμος θα έρθει, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετακινηθεί με φορτηγά, τρακτέρ ή μπουλντόζες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του SDSM.
Ακόμη ενημέρωσε πως θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης για την αποφυγή επεισοδίων και κάλεσε η διαδήλωση να είναι ειρηνική.
Ανέφερε δε πως πάνω από 4.500 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, θα διανυκτερεύσουν στο χώρο όπου θα καταλήξει η διαδήλωση, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια.
«Θα μείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι» είπε ο κ. Ζάεβ.
Μεγάλη συγκέντρωση, το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, στα Σκόπια, για την υποστήριξη της κυβέρνησης, θα πραγματοποιήσει το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο Ζόραν Ζάεβ, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση αυτή που ανήγγειλε το VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι «οι αντιδιαδηλώσεις είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων» και πρόσθεσε πως κάθε φορά που ο Γκρούεφσκι θέλει να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την διεφθαρμένη διακυβέρνησή του, καταφεύγει σε αντιδιαδηλώσεις.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.